Sursa foto: Facebook

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a avut, joi, prima reacție la declarațiile lui Viktor Orban de la Tușnad. Șeful Executivului a amintit că poporul român este primitor și s-a văzut acest lucru în contextul războiului de la granița României.

„România este percepută ca o ţară unde trăiesc laolaltă mai multe etnii şi trăiesc foarte bine, trăiesc în linişte şi în pace. Astfel de declaraţii nedorite nu îşi au locul într-o Europă unde 27 de ţări trăiesc în pace şi prosperitate”, a spus premierul.

Premierul a fost în vizită în județul Alba, orașul Abrud, la compania minieră Cupru Min. Oficialul a declarat că viitorul aparține noilor tehnologii prietenoase cu mediul.

„Pregătim la nivelul Guvernului un Memorandum prin care jumătate din profitul Companiei CUPRU MIN nu va mai merge la bugetul de stat, ci va fi orientat către noi retehnologizări. Este vorba despre aproximativ 43 de milioane de lei care vor susține producția companiei, fără să afecteze mediul. Este îmbucurător să vedem cum o companie cu acționariat integral de stat se menține de câțiva ani buni în zona de profit și că investițiile realizate până acum au fost doar prin finanţarea proprie.  Totodată, prin decizia pe care am luat-o în Guvern, am descentralizat alocarea resurselor financiare la nivel local, astfel încât, din taxele plătite de Cuprumin, 27 de milioane de lei au ajuns, deja, în acest an, la autoritățile locale pentru investiții necesare comunității”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și: Politica de „peșteră” a lui Viktor Orban. Un deputat PSD de Cluj a răbufnit la adresa premierului Ungariei  

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here