Răzvan Dumitrescu a prezentat în emisiunea „Subiectiv”, de la Antena3, denunțul depus la Direcția Națională Anticorupție pe numele lui Nicușor Dan. Acesta a fost semnat de nouă parlamentari ai Partidului Social Democrat

Acuzațiile aduse candidatului la Primăria Capitalei sunt:

– șantaj, faptă prevăzută și pedepsită de art. 207, Cod Penal

– luare de mită, faptă prevăzută și pedepsită de art. 289, Cod Penal

– trafic de influență, faptă prevăzută și pedepsită de art. 291, Cod Penal

– fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326, Cod Penal

– spălare de bani, faptă prevăzută și pedepsită de art. 49 din Legea nr. 129/2019.

Nicușor Dan, „băgat la secret de DNA”

În urma unei solicitări adresate Direcției Naționale Anticorupței de către „Lumea Justiției”, în care se solicită informații oficiale cu privire la un posibil dosar penal deschis pe numele candidatului Dreptei, Nicușor Dan, DNA refuză să precizeze dacă i-a deschis dosar penal acestuia.

„Informațiile despre existența unei plângeri sau denunț pe rolul organelor de urmărire penală referitoare la posibila săvârșire a unor fapte de natură penală, precum și datele cuprinse în aceste acte de sesizare nu sunt publice”, motivează DNA refuzul de a furniza datele.

Reacţia lui Nicuşor Dan

Reacţia lui Nicuşor Dan a venit sub forma unei postări pe Facebook:

„Înțeleg din presă că șoferul lui Cătălin Voicu, senatorul Șerban Nicolae, și câțiva colegi parlamentari de-ai săi din PSD au fost la DNA să depună un denunț împotriva mea.

Aș spune că le-a luat ceva curaj să intre în clădirea aia. Nu de altceva, dar acolo, așa cum bine știm, mulți pesediști intră, puțini ies”, scrie Nicușor Dan pe Facebook.

Nicuşor Dan a fost înregistrat de un funcţionar din primăria Sectorului 4, în timp ce intervine pentru un afacerist

Înregistrarea, difuzată de Răzvan Dumitrescu la emisiunea „Subiectiv”, este între Nicuşor Dan, candidatul alianţei PNL-USR-PLUS la primăria Capitalei, şi un funcţionar din Primăria Sectorului 4. Dialogul se referă la o speţă care a ajuns în instanţă şi pentru care Nicuşor Dan ar încerca să obţină nişte favoruri pentru un controversat om de afaceri.

„În acea speţă, Nicuşor Dan ţinea partea unui afacerist, Mihai Mitrache zis «Câine», care îşi construise un restaurant pe domeniul public.”, a comentat Răzvan Dumitescu.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here