Potrivit unui anunț la radio făcut de viceprimarul Dan tarcea, singura societate comercială care s-a înscris la licitația pentru modernizarea podului din cartierul Măăștur, de la ieșirea spre Florești, este SC Diferit. Dacă firma își va adjudeca licitația, lucrările, în valoare de aproximativ 1,1 milioane lei, vor trebui terminate până la sfârșitul anului.

„Până la finele lunii februarie 2019, sperăm să adjudecăm licitaţie. Avem o ofertă (Diferit SRL, conform SEAP), care se află în faza de evaluare financiară (data limită: 28 februarie 2019). Nu ar trebuie să avem parte de constaţii. Durata de execuţie a lucărilor este de 9 luni, ar trebuie să fie gata până la finalul lui 2019”, a declarat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, la un post de radio local.

Lucrările vor viza regândirea carosabilului și trotuariului, întărirea structurii și refacerea hidroizolațiilor și iluminatul stradal va fi modernizat. Stâlpii de pe pod vor avea 6 m înălțime, iar cei de pe străzile din jur, 10 m. Noii stâlpi de iluminat au fost împărțiți astfel: Calea Florești – 15, Str. Bucium – 10, Bulevardul 1 Decembrie – 10, bretelele de urcare pe pod – 39 de stâlpi.

Podul va avea panouri fonoabsorbante, iar partea carosabilă de 18.50 m lățime, pista de bicicliști de 2 m lățime pe partea dreaptă și trotuare de 1,20 m lățime dreapta, respectiv 1 m lățime pe partea stângă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here