Guvernul ar fi dorit să vină, în ședința de joi, cu OUG prin care se revenea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Conform surselor noastre, situația este extrem de complicată, iar noaptea trecută a fost una extrem de agitată.

S-a negociat în toate părțile posibile, s-au purtat discuții peste discuții, iar la acest moment totul este în ceață. Sursele noastre susțin că este posibil să nu fie luată nicio decizie în ședința de Guvern, asta pentru că este nevoie de mai multe discuții.

Situția s-a complicat din cel puțin 2 motive: nici primarii în funcție ai PNL nu-și doresc foarte tare alegeri în două tururi și pun presiune asupra lui Orban să nu facă această mișcare, iar al doilea motiv este reprezentat de UDMR. Maghiarii au pus drept condiție pentru a vota Guvernul tocmai acest lucru: să nu se schimbe legea electorală.

În acest moment, cei de la UDMR consideră că au fost trădați de către Ludovic Orban și jocurile s-ar putea complica pe viitor, dat fiind faptul că PNL are o majoritate extrem de fragilă în Parlament.

Este foarte posibil ca luarea unei decizii să fie amânată, iar în următoarele zile să se poarte negocieri cu toate forțele implicate.

sursă: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here