Reprezentant clujean al companiei Young Living, Anca Borsan, sugerează în mediul online că pacienții cu coronavirus se pot trata cu uleiurile esențiale Young Living. Acest lucru este susținut de colegele sale, și ele implicate în procesul de promovare al produselor în cauză.

Contactă de Gazeta de Cluj, Anca Borsan evită să își explice unele acțiuni, invocând puterea Divinității atunci când a fost vorba de tratarea covidului cu uleiuri esențiale.

Managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca afirmă concret că virusul Covid-19 nu se tratează cu astfel de “medicamente”.

Anca Borsan a postat pe grupul Uleiuri Esențiale Pure de pe Facebook o mărturie a unei cliente diagnosticată cu coronavirus, despre care spune că este cadru medical și că s-a infectat cu virusul Covid-19 într-una din instituțiile medicale. În cadrul postării au fost atașate mesajele dintre reprezentantul Anca Borsan și acest presupus cadru medical. Le vom atașa în continuare.

La postarea reprezentantului, în secțiunea de comentarii, o persoană spune: “Doamne, Anca, câtă bucurie! Mă bucur mult pentru această mărturie, în special pentru faptul că doamna a acceptat să ne transmiți că e cadrul medical, chiar și sub anonimat! E un lucru foarte important. Sunt mândră că am aceste minunății Young Living în casă și nu am frică de absolut nimic, că nu aș putea rezolva, folosind uleiurile esențiale YL”.

La mesajul acesteia, Anca Borsan răspunde: “Sunt multe persoane care au avut covid și s-au tratat natural doar că nu toată lumea dorește să se expună și să vorbească despre problema lor, mai ales când sunt atâtea persoane răutăcioase, Toma necredinciosu care au o problemă, frate. Cred că doar vrem să vindem și rolul nostru de consultanți e să îmbrobodim lumea”.

Curios lucru e faptul că reprezentantul Anca Borsan susține eficiența produselor pe care le promovează, dar ulterior, în urma discuțiilor cu reporterul, a șters postarea în cauză.

“Minunat! Mă bucur enorm când văd câți oameni ajută aceste uleiuri!”, spune o altă reprezentantă a uleiurilor Young Living, din Iași, potrivit informațiilor publicate pe profilul subsemnatei de Facebook.

O altă reprezentantă Young Living din Sighetu-Marmatiei, Maria Ioana Balaș, afirmă în secțiunea de comentarii că se bucură că medicii optează pentru uleiurile esențiale Young Living pentru a se trata, în ciuda faptului că au la îndemână medicamente clasice.

“Minunat! Mulțumim pentru această mărturie! Mă bucur foarte mult când văd că tot mai multe cadre medicale optează pentru uleiurile esennțiale Young Living, deși au medicamentele clasice la îndemână. Pentru că au încredere în ele, le cunosc eficiența și știu că nu vor fi dezamăgite, iar vindecarea de acest virus, este sigură! Cunosc pneumologi care folosesc uleiurile esențiale și care la fel, nu sunt panicați, ci foarte liniștiți!”, răspunde Maria Ioana Balaș la postarea publicată de Anca Borsan.

Reporterul Gazeta de Cluj a luat legătura telefonic cu reprezentantul Young Living Anca Borsan pentru a-i cere un punct de vedere în legătură cu faptul că reprezentanții companiei susțin pe Facebook că pacienți cu simptome covid s-au vindecat de acestea prin intermediul uleiurilor esențiale.

“E adevărat”, a spus telefonic Anca Borsan. Ulterior, reprezentantul a afirmat că și ea a făcut o postare pe tema aceasta, “dar nu am spus că pacienta s-a vindecat de covid, am zis doar că au ajutat-o și uleiurile esențiale. Deci una e să zici că te-a vindecat numai uleiul și alta e să zici că te-au ajutat și uleiurile esențiale. Pentru că nu poți să zici că te vindecă ceva – așa sunt regulile.” 

Cu toate acestea, reprezentantul Young Living Anca Borsan pare să declare un lucru telefonic, iar în mediul online să susțină opusul. Întrebată dacă și-a arătat aprecierea în cazul afirmațiilor făcute de Maria Ioana Balaș, Anca Borsan a evitat subiectul.

Reporter: Dumneavoastră mi-ați spus clar (telefonic) că nu uleiurile în sine vindecă. Asta am înțeles. Dar un reprezentant Young Living vă cam contrazice. Permiteți-mi să vă întreb – comentariul respectivei doamne a fost apreciat de dumneavoastră sau nu?

Anca Borsan: Deja discuția mi se pare penibilă, nu are nicio relevanță aprecierea mea la comentariile unei postări dintr-un grup privat.

Reporter: Eu zic că are. Că vă contraziceți în declarații atât timp cât telefonic afirmați un lucru, iar în online apreciați, să zicem, opusul.

Declarații aberante! Uleiurile ajută la vindecarea TUTUROR bolilor

Potrivit reprezentantului Young Living, uleiurile ajută în vindecarea TUTUROR bolilor! “Uleiurile esențiale ajută în vindecarea tuturor bolilor”, a declarat Anca Borsan telefonic. “Ajută. Dar nu suntem medici ca să-i vindecăm cu uleiuri.”

Referitor la medicii care folosesc uleiuri pentru tratarea virusului Covid-19, Anca Borsan a susținut că e adevărată informația: “Da, e adevărat, dar nu pot să declare și nu pot să recomande pentru că își pierd licența. Ei trebuie să recomande medicamente.”

Reporterul a fost curios să afle care e substratul acestor afirmații care ar indica faptul că vindecarea de coronavirus este sigură prin intermediul acestor uleiuri și, de asemenea, care sunt acei pneumologi care folosesc uleiurile esențiale, dacă le-au folosit pentru tratarea coronavirusului sau dacă situația a fost doar una manipulatoare, dat fiind interesul reprezentanților de a vinde produsele pe care le promovează. Astfel, reporterul a încercat să ia legătura și cu Maria Ioana Balaș, reprezentantul care a afirmat că “vindecarea de acest virus este sigură!”, însă acesta nu a răspuns solicitărilor.

Conversația integrală de pe Messenger dintre reporter și Anca Borsan:

Reporter:

Din câte am observat, și dumneaei tot reprezentant Young Living este. Nu știu ce să spun, e controversat subiectul.

Anca Borsan: Nu înțeleg care este scopul acestei discuții de fapt. Oamenii și-au spus părerea despre ce și cum au folosit. Fiecare folosește ce dorește, unii se ajută cu plante, alții cu medicamente. Eu cred că hotărâm fiecare dintre noi ce alegeri facem în viață.

Reporterul a vrut să verifice din nou postarea publicată de Anca Borsan, însă aceasta a fost ștearsă.

R: Desigur, categoric. Fiecare e liber să facă ce vrea, eu n-am zis nu. Scopul discuției e să aflu părerea dumneavoastră. Când o astfel de postare îmi este sesizată, este de datoria mea să mă informez și să analizez ce se întâmplă de fapt. Mi s-a transmis că ați șters postarea în cauză. Îmi permiteți să vă întreb dacă este adevărat? Și dacă este adevărat, aș putea să vă întreb de ce ați recurs la acest gest având în vedere că sunteți destul de convinsă de eficiența produselor pe care le promovați? Dacă îmi permiteți. Eu nu forțez pe nimeni, deci nu vreau să vă simțiți atacată. E de datoria mea să vă întreb.

A.B.: Este un grup privat și nu înțeleg ce datorie aveți dumneavoastră în acest context.

R: Sunt jurnalist, lucrez la Gazeta de Cluj, după cum am menționat și telefonic.

A.B.: Ce legătură are asta cu un grup privat?

R: Nu are legătură cu grupul privat în sine. Un potențial client i-a trimis screenshot-uri cu postarea dumneavoastră și cu comentariile de la aceasta. Eu îmi fac datoria de a analiza ce se întâmplă de fapt pentru că, din ce știu eu, nu există studii care să ateste faptul că uleiuril esențiale ajută pacienții cu coronavirus. Dacă greșesc eu, vă rog frumos să mă corectați. Dar eu chiar nu am găsit nimic de felul ăsta. Medici care se ocupă cu covid, medici din Cluj, spun că nu se face aromaterapie pentru așa ceva. Au declarat concret că Covid-19 nu se tratează cu uleiuri esențiale.

A.B.: Am zis eu cumva că uleiurile vindecă covidul? Eu am postat mărturia unei persoane care a folosit și uleiuri esențiale în lupta cu boala. Nu înțeleg de ce avem această discuție interminabilă. Eu nu vindec nimic. Dumnezeu vindecă.

R: Dumneavoastră mi-ați spus clar (telefonic) că nu uleiurile în sine vindecă. Asta am înțeles. Dar un reprezentant Young Living vă cam contrazice (captura de mai sus). Permiteți-mi să vă întreb – comentariul respectivei doamne a fost apreciat de dumneavoastră sau nu?

A.B.: Deja discuția mi se pare penibilă, nu are nicio relevanță aprecierea mea la comentariile unei postări dintr-un grup privat. Vă doresc o zi frumoasă.

R: Eu zic că are. Că vă contraziceți în declarații atât timp cât telefonic afirmați un lucru, iar în online apreciați, să zicem, opusul. Nu voi mai insista. Mulțumesc pentru timpul acordat. O zi frumoasă!

COVID-19 nu se tratează cu uleiuri esențiale!

Vasile Mureşan, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca a declarat pentru Gazeta de Cluj, în urma solicitării unui punct de vedere, faptul că virusul Covid-19 nu se tratează cu aromaterapie.

“Nu am primit nicio informație precum că uleiurile esențiale se folosesc pentru tratarea pacienților cu coronavirus. Nu se face aromaterapie pentru pacienții cu Covid-19. La alte afecțiuni cronice pulmonare, la alte patologii, da, am mai auzit că s-ar mai folosi uleiuri, dar nu în cazul pacienților cu coronavirus. Nu există studii care să ateste așa ceva. Covid-ul nu îl tratezi așa”, a declarat medicul Vasile Mureșan.

Compania MLM Young Living are un istoric vast de revendicări medicală fără substrat științific

Compania multi-level marketing Young Living are un istoric vast în ceea ce privește susținerea revendicărilor medicale fără nicio dovadă concretă.

În anul 2014, compania Young Living a primit inclusiv un avertisment din partea Administrației SUA de Medicamente și Alimente (FDA).

O companie americană de investigații a intervievat peste 80 de persoane care aveau legături neplăcute cu compania Young Living și a revizuit mii de pagini ale FDA din cadrul dosarelor judiciare care aveau ca scop investigarea companiei, evidențiind faptul că membrii Young Living ofereau în mod repetat sfaturi medicale care nu aveau niciun substrat științific.

Pentru unele persoane, uleiurile Young Living au cauzat probleme serioase de sănătate, de la arsuri până la comă, potrivit sursei citate. În urma dezvăluirilor în cauză, compania Young Living a declarat că dorește “să prevină toate afirmațiile înșelătoare care au legătură cu pandemia de coronavirus”. Compania susține că a și înghețat conturile membrilor Young Living care făceau afirmații aberante referitoare la vindecarea pacienților de Covid-19.

Comunitatea Young Living a început cu o afacere mică în anul 1993, atunci când Gary Young și-a creat prima fermă de ierburi organice și operațiuni de distilare. Actualmente, Young Living a devenit liderul mondial în materie de uleiuri esențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here