După demersurile începute în iarna trecută de primăriile Iaşi şi Miroslava, abia în această săptămână au fost deschise ofertele de execuţie a lucrărilor privind modernizarea drumului Iaşi-Miroslava.

Şase oferte au fost depuse la licitaţia organizată de Primăria Iaşi pentru refacerea tronsonului de drum de 3,4 kilometri spre comuna Miroslava, cea mai bogată din ţară. Potrivit oficialilor Primăriei Iaşi, cele şase oferte depuse la licitaţie au fost de la: asocierea Coimpredil Societa Cooperativa ARL – SC Cedis SRL, SC Geiger Transilvania SRL, SC Nomis 2003 SRL, asocierea SC Con Ted Company SRL – SC Constructii Gabap SRL – SC Test Prima SRL Suceava, SC Enviro Construct SRL şi SC Viarom Construct SA.

Valoarea contractului este de 10 milioane de lei, cu TVA, bani ce vor fi alocaţi de primăriile Iaşi şi Miroslava. Drumul distrus dintre cele două localităţi este tranzitat zilnic de sute de maşin. Astfel, dacă licitaţia decurge fără probleme, modernizările vor fi executate în plină toamnă. Practic, lucrările de turnare a asfaltului vor fi făcute când drumul va fi cel mai aglomerat. Practic, în acest moment, pe cei 3,5 kilometri de drum doar pe o treime este covor asfaltic, restul e plin de gropi şi denivelări.

Mai mult, lipseşte un sistem de drenare a apei, de aceea atunci când plouă şoseaua se inundă, iar şantierele deschise la zecile de blocuri şi case în zonă aduc pe arteră şuroaie de nămol. Există o singură bandă pe sens, lipseşte iluminatul public, nu sunt amenajate trotuare sau piste de biciclete, ceea ce creşte riscul în trafic atât pentru pietoni şi biciclişti, cât şi pentru şoferi, scrie adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here