Uniunea Europeana a adoptat, prin votul plenului PE de astăzi, un cadru legislativ major, care va garanta consumatorilor acces la informație de mai buna calitate in privința alimentelor si protecție mai buna pentru grupurile vulnerabile, precum copiii. Consumatorii vor fi protejați de abuzurile producătorilor care, adesea, promovează pe eticheta unor alimente beneficii pe care acestea nu le oferă.

Eurodeputata Daciana Sârbu, membra a Comisiei pentru Sănătate Publica si Siguranța Alimentara, a fost reprezentanta grupului S&D în acest dosar, inclusiv in negocierile cu Consiliul, contribuind cu o serie de amendamente relevante ce se regăsesc in textul final al raportului.

După ce Raportul cu privire la Alimentele destinate sugarilor si copiilor de varsta mica si alimentele destinate unor scopuri medicale speciale a primit votul plenului PE, textul legislativ va intra in vigoare înainte de finalul lunii in curs, ceea ce va duce la o revizuire a directivelor europene si a reglementarilor specifice – in special a celor ce vizează alimentele pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here