Aeroportul din Cluj-Napoca Avram Iancu a implementat recent noi soluții de digitalizare cu scopul de a ușura munca angajaților dar și de a îmbunătății experiența clienților. Softurile provind de la o companie românească, fondată în Cluj.

AirportLabs este numele firmei care a asigura aeroportului 3 dintre aplicațiile pe care aceștia le folosesc în prezent pentru a o oferi o experiența mai bună clienților și angajaților.


Una dintre aplicațiile folosite are ca scop asigurarea managementul tuturor sistemelor de afișaj electronic din aeroport. Ea se numește VisionAir și administrează și distribuie toate informațiile prezentate pe tabelele cu zborurile programate spre decolare și aterizare, dar și ecranele digitale folosite pentru orientarea pasagerilor și  informarea celor care îi însoțesc. Totodată, VisionAir asistă personalul aeroportului în dirijarea fluxurilor de pasageri, anticiparea și prevenirea aglomerărilor nedorite și chiar repartizarea călătorilor către platformele de colectare a bagajelor.

O altă soluție implementată de aeroportul din Cluj este ȚLaminar”. Acest sistem sistem inteligent de management al aglomerărilor și fluxurilor de pasageri vizualizează, măsoară, anticipează și raportează în timp real aglomerările apărute în aeroport și alertează personalul aeroportului asupra potențialelor riscuri de formare a cozilor, oferind oportunitatea fluidizării traficului printr-un răspuns imediat al angajaților din zona respectivă.

Nu în ultimul rând, angajații aeroportului se bucură o aplicație mobilă, pe numele ei „Airport Community app”. Această aplicație asigură comunicarea în timp real și a facilitează transformarea digitală a tuturor operațiunilor din aeroport. Aplicația poate fi folosită de orice angajat pe un telefon mobil sau în browser și este gestionată de centrul de comandă operațională al aeroportului. Membrii personalului pot oferi, de asemenea, pasagerilor date în timp real despre zborurile, bagajele sau conexiunile lor și pot notifica centrelor de comandă orice incident, defecțiune sau situație care necesită intervenție, inclusiv prin documentarea foto-video a situației.

Aplicațiile oferite de compania clujeană sunt deja utilizate în aeroporturile mari din Europa așadar, upgade-ul tehnologic al Aeroportului din Cluj este mai mult decât binevenit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here