Compania Nokia de la Jucu nu a disponibilizat şi nici nu va disponibiliza personalul angajat permanent în unitate, singurii care părăsesc locul de muncă în aceste zile fiind muncitorii sezonieri, angajaţi de subcontractori, cu contracte delimitate de muncă, a declarat, astăzi,  purtătorul de cuvânt al fabricii finlandeze, Simona Alb.
'Din cauza caracterului sezonier al activităţilor din industria producătoare de dispozitive mobile, Nokia are contracte în desfăşurare cu agenţii de plasare a forţei de muncă ce asigură personal temporar pentru toate fabricile Nokia. Este şi cazul fabricii din Cluj', a spus Monica Alb.
Pe de altă parte, conducerea fabricii a decis ca anul acesta să oprească producţia între 22 decembrie 2008 şi 5 ianuarie 2009, pentru a permite angajaţilor să petreacă sărbătorile alături de familiile lor.
Conducerea companiei susţine că numărul angajaţilor temporar din exterior fluctuează în funcţie de sezon, acesta fiind mersul normal al afacerilor. 'Ca urmare a caracterului sezonier al producţiei în această perioadă, nu solicităm personal provenit din agenţii externe de plasare a forţei de muncă', a precizat Alb.
Reprezentanţii Nokia arată, totodată, că în prezent compania participă la o serie de întâlniri cu agenţiile care oferă personal sezonier din exterior, pentru a discuta necesităţile legate de resursele umane, în viitorul apropiat. Acordul cadru şi colaborarea cu aceste agenţii va continua şi acestea vor asigura personal necesar, în funcţie de necesităţile companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here