Ioana Nora Boiciuc, judecător la Tribunalul Cluj, a ieșit la pensie, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcţie a nouă judecători.

Potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a eliberat-o din funcţie, printre alții, pe Ioana-Nora Boiciuc – judecător la Tribunalul Cluj.

Acest nou val de pensionări vine după ce în spaţiul public au fost relansate dezbaterile privind desfiinţarea pensiilor speciale de care beneficiază şi magistraţii.

Dosarul lui Cătălin Cherecheș, edilul din Baia Mare, trimis în judecată de DNA Cluj, pentru luare de mită, a fost judecat la Tribunalul Cluj, de judecătoarea Ioana Nora Boiciuc. În timpul procesului, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a cerut recuzarea magistratului Ioana Nora Boiciuc, pe motiv de lipsă de imparțialitate, fiind considerat un apropiat al procurorilor de la Baia Mare.

Reamintim că judecătorul Ioana Nora Boiciuc de la Tribunalul Cluj a fost suspendată din funcție începând din aprilie 2019. Cu toate acestea, magistratul a redactat sentința unei condamnări în decembrie 2019. Motivarea a fost redactată în data de 16 decembrie 2019, în timp ce Nora Boiciuc era suspendată din funcție, potrivit unui răspuns primit din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

Mai mult, în 2012, magistratii Tribunalului Sibiu au emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele fiului judecătoarei Ioana Nora Dinca, care fusese reținut de procurorii DIICOT într-un dosar privind infracțiuni legate de licitații online, scrie ziarul monitorulcj.ro.

Citește și: Prințesa Clujana, siluită din 2014 de călăi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here