Dacă doriți să aduceți o senzație unică, dar elegantă și caldă casei, luați în considerare elementele spectaculoase și misterioase găsite în decorul în stil marocan. De la culori vibrante până la produse din piele și mozaic cu design complex, acest stil luxos, dramatic și captivant este foarte popular în casele moderne.

Amplasat între Europa și Africa, Marocul este o țară influențată de un amestec al numeroaselor culturi care îl înconjoară. Decorul marocan îmbină stiluri din Franța, Portugalia și Spania din nord-vest, cu puternicele influențe mediteraneene, africane, persane și islamice din sud și est. Rezultatul este un stil inspirațional pe care doar Marocul îl are.

Clima caldă înseamnă mult timp petrecut trăind în interior într-un confort răcoros. Interioarele amestecă adesea elemente ale naturii, culori vibrante, mobilier și accesorii foarte împodobite, plante în ghivece și iluminare blândă pentru a obține mediul interior perfect. Iată câteva modalități mai specifice de a aduce aceste elemente ale stilului marocan în casa ta.

Culori vibrante

Inspirați-vă din peisajul Marocului atunci când vine vorba de alegerea unei palete de culori. Nuanțele de albastru, verde și turcoaz amintesc de oceanele din jur, aurul și argintiul strălucitor evocă imagini ale deșertului, iar nuanțele roșii și deșertice evocă imagini de apusuri intense și frumoase. Pentru a vă imagina o cameră de inspirație marocană, imaginați-vă un spațiu cu pereți vopsiți în portocaliu intens sau teracotă, mobilier tapițat cu o țesătură roșie cu un model bogat și aruncați pufuri și perne de podea în culori contrastante, inclusiv albastru, verde, auriu și roz, cu tipare ocupate și texturi diverse.

Dacă preferați o paletă neutră, stilul marocan modern îmbrățișează tonuri de pământ liniștitoare care reflectă nuanțele deșertului. Decorul marocan neutru include pereți albi strălucitori și mobilier care combină culori precum nisip, bej, crem și taupe. O cameră marocană în ton neutru include țesături puternic texturate pentru tapițeria scaunelor, precum și țesături tactile peste perne.

Mobilier și țesături de lux

Întreg mobilierul marocan, de la canapele, pufuri, perne și mesele decorative din lemn sculptate manual, stau jos până la pământ pentru a promova confortul și odihna. Decorul marocan prezintă o mulțime de țesături luxuriante în culori bogate, texturi complicate și modele aglomerate. De nelipsit dintr-un decor marocan sunt covoarele din lână, foarte pufoase și o piesă statement în orice stil de decor modern.

Detalii prin accesorii

Iluminatul, oglinzile și plantele sunt toate elemente importante ale decorului marocan. Iluminați camera cu lămpi și lustre din aluminiu cu perforații și agățați oglinzi decorative în ramă din fier forjat. Aruncați în abundență perne de podea și pufuri în jurul mesei pe un covor Beni Ourain sau un covor kilim creat manual la război. Pentru o senzație răcoroasă alegeți să folosiți plăcile ceramice în mozaic atât de spectaculoase.

Amestecarea acestor tipuri de accesorii va crea oaza în stil marocan pe care o căutați.

Iar pentru nota finală perfectă, alege lumânărilor cu arome bogate în condimente precum scorțișoară, nucșoară sau șofran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here