Începând de vineri, 28 septembrie, va intra în vigoare noua lege ce vizează organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari. Milioane de români care stau la bloc vor avea o nouă obligație.

Legea aduce noutăţi importante pentru proprietari, rezumate de cei de la AvocatNet.ro. De pildă, proprietarii care nu vor permite accesul în locuinţă pentru reparaţii, lucrări sau în situaţii de urgenţă, după ce au primit preaviz motivat de la asociaţie, vor risca o amendă de la 500 la 3.000 de lei.

Proprietarii de apartamente, obligaţi prin lege să vină la şedinţele de bloc

De asemenea, proprietarii vor trebui să participe la şedinţe. Noua lege prevede că proprietarii nu vor mai putea fi reprezentaţi în adunarea generală de preşedinte, un membru al comitetului de bloc ori de administrator. Dacă totuşi nu pot participa, trebuie să mandateze un alt membru al asociaţiei printr-o împuternicire scrisă şi semnată.

Restul de schimbări, pe AvocatNet.ro

1 COMENTARIU

  1. Dar in cazul sumelor ,,fictive,, calculate de administratori (inclusiv pentru apa de ploaie unde nu exista ceterne si scurgere in canalizare) nu apare o noua lege ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here