Consilierul prezidențial Ligia Deca a fost votată, luni, de conducerea PNL ca propunere pentru Ministerul Educației, după ce Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia.

Parlamentarul USR PLUS, Oana Murariu, a scris pe o rețea de socializare că noul an universitar începe sub semnul haosului, fără un ministru al Educației integru și competent.

„(…) care să nu susțină moștenirea lăsată de proaspăt demisionarul Cîmpeanu – legile educației, aceste legi fără cap și fără coadă, fără vreo fundamentare și fără viziune. 10 măsuri pe care USR le cere de la noul ministru al Educației:1. Transportul elevilor – asigurarea transportului gratuit pentru toți elevii2. Bursele elevilor – stabilirea clară a criteriilor de acordare3. Masa caldă în școli pentru toți elevii4. Eliminarea învățământului în două și trei schimburi5. Fără toalete în fundul curții6. Salarii bune pentru profesori7. Învățământ dual8. Corelarea programei școlare cu materia de examen, cu piața muncii și economia viitorului9. Educație universitară și postuniversitară la standarde înalte 10. Depolitizarea sistemului de educație”, a scris Oana.

Reamintim că Ligia Deca a fost numită Consilier de Stat la data de 29 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019, a fost numită în funcția de Consilier Prezidențial.

În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012), potrivit CV-ului publicat pe site-ul Administrației prezidențiale.

Citește și: Catastrofa retrocedărilor din Transilvania către maghiari continuă sub privirile nepăsătoare ale statului român

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here