Politicienii clujeni sunt în continuare în vizorul ANI. După ce la sfârşitul lunii martie, Agenţia Naţională de Integritate îl raporta pe Alexandru Man, fost consilier local al comunei Iara pentru conflict de interese, acum i-a venit rândul proaspătului consilier judeţean, Petre POP.
Mânca din două farfurii
Consilierul Judeţean Petre Pop a fost declarat incompatibil de către ANI, pentru perioada 2008- 2012. ANI anunţă într-un comunicat de presă că Petre Pop a deţinut simultan funcţiile de consilier local şi de şef serviciu în cadrul Serviciului Public Administraţia Pieţelor şi Exploatarea Platformelor Comerciale şi respectiv pe cea de Administrator Public în cadrul aparatului de specialitate a primarului, încălcând astfel dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.
Petre Pop spune că ce de la ANI sunt neserioşi deoarece în 2012, un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate spunea că politicianul din Câmpia Turzii este în regulă. ”Voi contesta în instanţă decizia ANI. Am un raport din 2012 în care spune că sunt în regulă. De fapt şi atunci am fost reclamat la ANI. Atunci am solicitat anterior şi un punct de vedere al Prefecturii Cluj, care spunea acelaşi lucru, că nu sunt în stare de incompatibilitate. Stau să mă întreb, când au avut dreptate?”, a declarat Petre Pop.
Crede că-i făcătură
De asemenea Petre Pop s-a exprimat şi pe pagina personală de internet, undese apără şi mută responsabilitatea pe fostul prefect al Clujului, Mihail Hârdău.
„Pentru a nu lăsa loc de interpretare şi bineînţeles de speculaţii politice, vreau să vă informez că din anul 2004 am fost atacat mereu pe această temă de către advesarii politici. De ce? Datorită faptului că am fost activ profesional, politic şi social. Se pare că dacă faci ceva si eşti performant, devi incomod, deranjezi, iar dacă oponenţii nu fac faţă prin competenţă apelează la alte metode.
Aşa cum am spus din 2004 s-a început lupta pe aceasta chestiune, pentru că întodeauna am fost corect şi am respectat legea am luat intiaţiva şi în 2015 m-am adresat în scris Institutiei Prefectului Judetului Cluj d-lui Mihail Hârdău pentru a clarifica această situatie. Instituţia prefectului, prin adresa nr. 8192/IV/ 31.0.3. 2005, spune clar că nu mă aflu într-o stare de incompatibilitate. Menţionez că Mihail Hârdău era prefect din partea PD ( ca să nu se creadă că era din acelasi partid cu mine) şi conform legii de atunci avea atributii în acest sens.
De asemenea, ANI, ( Agentia Natională de Integritate) prin raportul de evaluare 4723 G. II.30.01.2013, spune că nu am fost incompatibil. Curios este că de fiecare dată când candidez pentru vreo funcţie, politică sau publică, apar, din nou, reclamanţi şi instituţii care reîncep demersurile…etc.
De asemenea, mai mentionez, că în această perioadă nu mi-am schimbat statutul juridic cu privire la caliatea de angajat, conform codului muncii si că în perioada, 2012-2016, cât am fost administrator public, nu am deţinut funcţia de consilier local. Evaluarea la care am fost supus a avut la bază, documente publice, organigramă, fişa postului, contract de muncă, dispozitii…acte publice.
Pentru a clarifica aceasta situatie, mă voi adresa justitiei, voi face toate demersurile necesare inclusiv împotriva celor care prin actiunile lor au săvârsit un abuz. ”, a scris Petre Pop pe facebook.
Incompatibilitatea şi conflictul de interese atrag după sine excluderea din viaţa publică vreme de 3 ani, lucru care nu-l afectează aproape deloc pe Petre Pop, deoarece oricum vreme de doi ani va fi în concediu maternal … singurul dezavantaj este că fostul preşedinte PSD riscă să-şi piardă funcţia de consilier judeţean.