Gheorghe Lobont alaturi de sotia lui

Profesorul de matematică care a condus vreme de aproape 14 ani destinele celui mai prestigios liceu din Turda pleacă de la școala pe care a iubit-o și care l-a iubit. Gheorghe Lobonț începe anul școlar 2016 – 2017 în postura de profesor la Colegiul Național ”Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, arata publicatia Ziarul21.ro.

De acum fostul director al LMV-ului a precizat că în scripte figurează ca și detașat la școala clujeană. Adică, nici scrijelitorii de hârtii nu au îndrăznit să rupă firele ce îl legă pe Gheorghe Lobonț de Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Turda.

Numele profesorului Gheorghe Lobonț poate figura cu cinste alături de cele ale foștilor directori ”lemeviști” pentru că acesta nu numai că a păstrat neștirbit renumele liceului, dar în timpul ”apostolatului său” prestigiul școlii a dobândit noi valențe, potrivit sursei mai sus mentionata. Cu cât, în timpul directoratului lui Gheorghe Lobonț ”ștacheta calității procesului de predare-învățare” a urcat tot mai sus, cu atât devine mai grea misiunea profesorului Florin Miron, succesorul lui Lobonț la ”cârma” Colegiului Național Mihai Viteazul.

Iata mesajul cu care iubitul director al CNMV Turda paraseste institutia:

 

Lemeviștilor, cu dragoste

Gânduri…

Aproape patrusprezece ani (01.12.2002 – 01.09.2016 ) am avut onoarea să conduc  această unitate de învățământ ( se împlinesc 24 de ani de când ocup funcţii de conducere ) şi cred că în această perioadă am fost un director dedicat. Consider că evoluţia Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” Turdaa fost vizibilă în toţi aceşti ani, în care am încercat cu încăpăţânare să apăr valorile promovate în învățământul preuniversitar românesc.

La sfârşitul anului şcolar 2015-2016 Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul” Turda se află între primele 45 licee din ţară (http://www.admitereliceu.ro/top-licee?page=3 ) şi între primele cinci licee ale judeţului Cluj.

Dascălii Colegiului Naţional ”Mihai Viteazul” Turda  sunt importanţi ziditori ai culturii române în această parte de ţară, spirite înalte, care ard pentru ideea de bine, de frumos şi adevăr. Distinşi colegi, vă mulţumesc! Dragi colegi aveţi, din partea mea, înaltă şi nestinsă preţuire.

Dragii mei elevi, mi-aţi fost mereu dragi şi am avut o mare plăcere şi o mare onoare să vă fiu profesor. Un dascăl ştie că dacă va pune dragoste şi adevăr în ceea ce face, ceea ce va construi el va dura o veşnicie. Am învăţat şi eu multe de la voi, arta de a fi bun, arta de a iubi OMUL, precum şi bucuria de a fi contemporan cu viitorul… Aţi fost şi rămâneţi mândria mea profesională şi o importantă pagină în soarta mea.

Mulţumesc părinţilor elevilor Colegiului Naţional ,,Mihai Viteazul” Turda, cei care i-au susţinut în devenirea lor umană şi intelectuală,  i-au înconjurat  mereu cu dragoste părintească şi au fost întotdeauna alături de şcoala noastră.

Pentru dedicaţie, determinare și temeinicie, îi felicit pe toţi, pe colegii mei ( cadre didactice , personal didacic auxiliar şi personal nedidactic),  pe elevii Colegiului Naţional ,,Mihai Viteazul” Turda şi pe părinţii acestora deopotrivă şi le doresc mult succes şi o viaţă frumoasă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here