Îmbunătățirea condițiilor salariale în sectorul public a dus, așa cum era de bănuit, la o creștere a numărului de angajați în administrația publică locală cu peste 10% față de finalul anului 2014, potrivit datelor transmise pentru HotNews.ro de către Minsiterul Finanțelor Publice. Din cele 1,2 milioane de posturi ocupate în administrația publică, circa 500.000 sunt în administrația publică centrală, iar peste 700.000 sunt posturi ocupate în administrația locală. În județul Sălaj, avem circa 25 de locuitori „arondați” unui angajat în sectorul public, cei mai mulți fiind în Ilfov și București, cu câte 40 de locuitor/salariat public, urmate de Cluj cu 6,62 salariați „arondați” unui angajat în sectorul public și Timiș cu 6,83.

În ceea ce privește evoluția posturilor ocupate în administrația publică locală în perioada 2014-2017, doar județul Giurgiu a tăiat din posturi. Cele mai multe posturi noi create au fost în Constanța (creștere de 10,73%), Ilfov (10,56%) și Sibiu (10,12%). În județul Cluj, creșterea în acest interval de timp a fost de 3,89%.

Referitor la ponderea salariaților din administrația publică în numărul total de salariați, în Vaslui, unul din 8 salariați lucrează în sectorul public. În Botoșani, Bacău, Tulcea, Gorj, Călărași, Suceava și alte 11 județe, cel puțin un salariat din 10 e angajat la Stat.

1 COMENTARIU

  1. „cei mai mulți fiind în Ilfov și București, cu câte 40 de locuitor/salariat public, urmate de Cluj cu 6,62 salariați „arondați” unui angajat în sectorul public ”

    În concluzie, Clujul este cel mai parazitat oraș din toată țara. Boc și-a creat legiunile de alegători, pe banii noștri. Oricine va candida la șefia urbei noastre, dacă este un familist convins, merită votul nostru.

    Pocăitul Boc poate poza în familist convins, dar faptele sale spun totul. Un iubitor de copii, nu îi sacrifică pe cei internați la Spitalul de copii, pentru popularitatea și alte beneficii pe care i le aduce mizeria (de nespus). numită untold

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here