Județul Cluj-Napoca are la ora actuală 283.857 de salariați și un număr total de 318.451 contracte. Cifrele ne arată o creștere abundentă de la an la an.

Forța de muncă la Cluj a cunoscut o evoluție în ultimii ani, atât din punct de vedere al angajaților, cât și a salariului. Aceste lucruri se datorează potențialului de dezvoltare din oraș, precum și a numărului persoanelor de pe piața muncii.

Conform Direcției Județene de Statistică Cluj, numărul angajaților crește cu 13.700 într-un an. De asemenea, salariile cresc cu 15% anual. La sfârşitul anului 2018 Județul Cluj avea aproape 250.000 de salariați, arată datele Direcției Județene de Statistică. Față de 2017, numărul lor este cu 9.932 mai mare.

„Cluj-Napoca este oraşul în care românii vor să locuiască. Peste 260.000 de persoane intenţionează să se mute, în următorii ani, în capitala Transilvaniei, atraşi fiind de calitatea superioară a vieţii (peste nivelul prognozat pentru Bucureşti, unde sunt aşteptaţi 245.820 de noi locuitori), conform unei analize a Băncii Mondiale realizată în anul 2018. Această statistică se traduce prin noi locuri de muncă şi noi case, adică clădiri de birouri şi ansambluri rezidenţiale”, arată reprezentanții unui portal imobiliar. ”

Un studiu lansat de Patronatul Investitorilor Autohtoni PIAROM (realizat pe 2016-2017) a arătat recent că 16,5% din contractele de muncă încheiate la nivel național, respectiv 860 mii, sunt înregistrate în 4 județe caracterizate printr-un nivel ridicat de dezvoltare economică (Cluj, Timiș, Brașov și Prahova), în timp ce la polul opus se află 5 județe (Mehedinți, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Covasna) care cumulează mai puțin de 3,5% din totalul contractelor de muncă.

Datele ne oferă astfel o imagine clară a dezvoltării rapide și masive a Județului Cluj-Napoca din punct de vedere al forței de muncă dar nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here