Antivaccinista clujeancă Ioana Coman a lansat o petiție prin care cere ca Emil Boc să își dea demisia de onoare pentru că a arborat în centrul orașului drapelul Ucrainei.

Domnul primar Boc a luat hotărârea de a arbora steagul Ucrainei în centrul Clujului, în locul tricolorului. Domnul primar Emil Boc a declarat în presa „Decizia îmi aparține și mi-o asum în exclusivitate, ca reprezentant al clujenilor, din toate punctele de vedere”.

Nu ştim dacă tot dânsul a decis să lumineze în culorile Ucrainei podul de la intrare în Mănăștur și Cubul din fața Sălii Polivalente BT Arena.

Dacă dansul îşi asumă decizia, grupul Ne apărăm drepturile Cluj, reprezentat de doamna Ioana Coman, îi cere primarului să îşi dea demisia de onoare din funcţia ocupată, pentru că din punct de vedere legal „Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi.” 

Prin faptul că domnul primar a ales să dea steagul României jos şi să arboreze steagul Ucrainei reprezintă o ofensă adusă romanilor şi aceasta se pedepseşte, aşa cum scrie în Codul Penal art. 236 “ Orice manifestare prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.”. 

Domnul fost prim ministru al României a depus un jurământ cu mâna pe Biblie, dar şi pe Constituţie, care la art 12 al. (1) spune aşa:  

Simboluri naţionale:  

„(1) Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.”  

Domnul Emil Boc care a terminat Dreptul şi cunoaşte foarte bine legea, a ales să nu se consulte cu consilierii locali şi a luat decizii de unul singur, într-un context extrem de delicat în care noi trebuie să trimitem semnalul de neutralitate, în primul rând, deşi susţinem şi ideea de a ajuta, dar nu cu încălcarea legii şi a drepturilor clujenilor.  

 Domnul Boc dorim să ne spună public de unde a avut finanţarea să arboreze acele steaguri şi care e hotărârea Consiliului Local care a stat la baza acestei acţiuni, din moment ce consilierii se dezic de ce a hotărât domnul Boc, pentru că s-a încălcat legea.Mai dorim să ştim cine a aprobat bugetul şi de unde a avut banii pentru electricitate şi cum a primit acceptul pentru locaţie, pentru a afișa în culorile Ucrainei podul de la intrare în Mănăștur și Cubul din fața Sălii Polivalente BT Arena. Dacă s-a făcut o infracţiune rugăm autorităţile competente să se autosesizeze din oficiu”, arată petiția care a adunat până acum câte sute de semnături de susținere.

3 COMENTARII

      • Apropo, domunle Robu, vaccinistii, sa intzelegem si noi „cetatenii ordinari ai Clujului”, sunt de ACORD cu dl. primar? Numai antivaccinistii sunt impotriva lui? Ce are Sula cu Prefectura? Sau, sa „fabulam” si noi? Doamna cu pricina, are ceva de spus impotriva arborarii de drapele ale unor state straine, in CALITATE de ANTIVACCINISTA? Trebuie sa fii antivaccinist sa fii capabil sa citesti si sa cunosti o lege???? Sa intzelegem ca cei care sau vaccinat sunt retardati? Nu sunt capabili sa „disemineze” informatia cu privire la arborarea unui stindard al unui stat vecin???? Pe teritoriu national? Tre’ sa vina un antivaccinist, sa le ezplice? Sau ce ati vrut sa ne COMUNICATI prin titlul articolului? Ca vaccininatilor „le curge scuipatul din gura” de dashtepti ce sunt si trebe’ musai sa vina o AMAZOANA de la ANTI sa-i lumineze?
        PS. Nu-s vaccinat impotriva impotriva ultimei naratiuni care are titlul Covid 19. Am iesit „pozitiv” de vreo 3 ori in ultimii 2 ani folosind testele indicate de „specialisti”.Pe banii mei! Am luat si medicamente. Indicate de specialistii lu’ peste. Tot pe banii mei! Dar „trecerea prin boala”, tot nu ma facut „specialist in drapele”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here