Primăria Cluj-Napoca

Doi clujeni au reclamat faptul că parterul casei unde locuiesc este îngropat de un zid înalt de şapte metri al unei case care se află în construcţie lângă proprietatea lor, construcţie care le-a compromis iremediabil locuinţa. De mai bine de un an, aceştia fac în zadar sesizări primăriei, însă instituţia nu clarifică problema şi nu răspund întrebărilor adresate de clujeni.

Din 2015, Platon Mihai, administratorul societăţii Mitro Consult SRL, împreună cu Daniel Platon, au înaintat numeroase sesizări către primărie, inclusiv Serviciului Urbanism de la Poliţia Locală, însă clujenii nu au primit niciun răspuns la nicio solicitare.

Beneficiarul construcţiei reclamate este Nicoleta Tămaş. Aceasta a primit autorizaţia de ”extindere clădire – schimbare destinaţie din locuinţă în spaţiu comercial.

”Am trimis o sesizare Primăriei 326916/43 în data de 4 septembrie 2015 în legătură cu imobilul de la adresa Traian Vuia 56, adresând nişte întrebări legate de distanţa mică de vreo 30 cm a noului imobil faţa de gardul despărţitor de proprietăţi, fără acordul nostru ca proprietari la Traian Vuia 54. În octombrie 2015 am primit un răspuns scurt, sec, fără nici o legătură cu întrebările pe care noi le adresăm specialiştilor d-voastră, un răspuns sec care făcea referire doar la existenţa legii 50/1991.
Am crezut că nu am fost bine înţeleşi şi am mai adresat o sesizare primăriei 381200/43 în data de 15 octombrie 2015. Nu am mai primit răspuns.

Prima întrebare se referea la faptul că autorizaţia de construire prevedea construirea unui nou imobil ca o extindere a celui vechi deja existent la adresa Traian Vuia 56. Însă, există o distanţă apreciabilă între noul imobil şi cel vechi, deci, noul imobil nu putea fi o extindere a celui vechi. Şi totuşi, la câteva zile după înregistrarea sesizării, au apărut noi săpături, săpături care aveau scopul de a uni noul imobil cu cel vechi. Noi ce să înţelegem din aceste modificări? Noi am înţeles că , cu siguranţă ceva nu a fost în ordine şi nicidecum că brusc proprietarul s-a răzgândit cu privire la proiect. De la instituţia d-voastră nu am primit nici un răspuns”, spun clujenii într-o sesizare la adresa Primăriei.

traian vuia net

Clujenii susțin că noua construcție le umbresc definitiv parterul.

 

Gard folosit pe post de schelă

”A doua întrebare a fost legată de distanţa foarte mică, de aproximativ 30cm între zidul noului imobil şi gardul aflat la limita de proprietate. Am întrebat cum va fi posibilă ridicarea, finisarea şi întreţinerea zidului având front de lucru doar 30cm. Specialiştii d-voastră nu au răspuns, în schimb, ne-au răspuns muncitorii care lucrau la noul imobil forţându-ne gardul, folosindu-l pe post de schelă şi într-un final dărâmându-l.

Am revenit cu o INVITAŢIE adresată primăriei 115460/48 din 17 martie 2016, deşi între timp am mai făcut câteva sesizări online, prin mail dlui Pop Dan (n.r. inspector de specialitate de la Serviciul de Urbanism) în 16.12.2015, în 24.09.2015, în 10.11.2015 . Ca răspuns la invitaţie, a venit la faţa locului dl. Macea pe care de fapt, l-am văzut întâmplător făcând nişte poze în stradă şi probabil că dacă nu ieşeam să-l invit în curte, dânsul pleca mulţumit că a făcut deplasarea. Vizita dlui Macea mi-a lăsat un gust amar şi, bineînţeles, nu am primit nici de această dată nici un răspuns în scris şi am ajuns la concluzia că… nu am nici o concluzie..”, mai spun clujenii nemulţumiţi.

traian vuia 1

Platon Mihai: ”Locuința noastră este compromisă, apa pluvială de pe acoperiș cade în curtea mea”

 

”Vina o poartă cei care şi-au pus semnăturile fără să se informeze”

”În 3 iunie 2016 am a adresat o sesizare Serviciului Control Urbanism de la Poliţia locală. Nici nu mă mai surprinde că nu am primit nici un răspuns nici până în ziua de astăzi.
În concluzie, deciziile, semnăturile şi autorizaţia eliberată de instituţia Primăriei în aceste condiţii au dus la tulburarea proprietăţii noastre, la deteriorarea gardului despărţitor şi ceea ce este foarte grav şi iremediabil este faptul că parterul locuinţei noastre este compromis din punct de vedere al însoririi, a intrat într-un con de umbra, am în faţa un zid de cărămida netencuit de 7m înălţime, iar apa pluvială de pe acoperiş cade în curtea mea. Este posibil aşa ceva? Domnule primar, îmi sunteţi dator cu un răspuns şi numai pentru faptul că v-am votat întotdeauna şi consider că ne reprezentaţi în Primăria Clujului, vă respect ca om, ca profesor şi ca instituţie şi pretind în schimb şi eu puţin respect. Este evident că „ceva este putred” la mijloc. Nu am nimic cu proprietarul, nu-l condamn nici pe el nici pe arhitectul care s-a „descurcat” să obţină aprobările. Vina o poartă cei care şi-au pus semnăturile fără să se informeze despre situaţia reală şi care ar trebui să răspundă personal, fiecare, fără să se ascundă în spatele unei instituţii. Atunci, poate, fiecare ar cântări de două ori înainte să-şi mai pună semnătura sau să-şi dea avizul”, încheie Mihai şi Daniel Platon

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.