Deși încearcă să o scalde în fel și chip, principalul vinovat pentru recentă adoptare tacită de către Camera Deputaților a unui proiect de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, probabil cel mai penibil și sensibil moment din istoria Parlamentului postdecembrist, este președintele acestei camere, Marcel Ciolacu, care este și liderul interimar al PSD, partidul care deține majoritatea parlamentară relativă. Nu mi se par verosimile acuzațiile președintelui Klaus Iohannis, că liderul PSD ar fi realizat o înțelegeri secrete cu conducerea UDMR cu șeful guvernului de la Budapesta, Viktor Orban, cu privire la la ruperea Ardealului. Cred că la mijloc este  fie o neglijență și indolența crasă, fie neștiință și prostia colosală a președintelui Camerei Deputaților și al PSD, oricare dintre aceste variante fiind aproape la fel de gravă că o trădare. Este o lecție usturătoare despre ce se poate întâmplă când acced în funcții cheie, în speță este vorba de a treia funcție în stat, politicieni dubioși și unsuroși, impostori și incompetenți ca Marcel Ciolacu, care ar trebui să-și dea demisia sau să fie demis de urgență.

Totul a pornit de la faptul că PSD, încă principalul partid din România, a perseverat în greșeală după ce s-a fript în ultimii ani cu foștii săi președinți Liviu Dragnea și Viorica Dancila, două personaje politice relativ obscure și limitate intelectual, ambele originare dintr-unul din cele mai provinciale și subdezvoltate județe ale României, Teleorman, cu un rol nefast și toxic pentru partid, îndeosebi condamnatul din Alexandria care a ajuns să se creadă acum un martir al neamului. Un politician provincial, de duzină, care a flirtat cu lumea interlopă, cu studii superioare incerte și întârziate, fără ocupăție până la 37 de ani, fost colaborator al Miliției și Securității, apoi masterand la Colegiul Național de Apărare și la Școală Națională de Științe Politice și Administrative, dar și doctorand la Academia SRI, capitalist de cumetrie devenit milionar cu o patiserie-gogoșerie-covrigarie, a devenit un personaj providențial pentru un PSD aflat în derivă după întemnițarea lui Dragnea și eșecul rușinos al lui Dancila la alegerile prezidențiale. Este vorba de Ion Marcel Ciolacu, devenit anul trecut președinte al Camerei Deputaților și președinte interimar al PSD, pe care unii colegi de partid și unii oameni de presă îl văd drept un salvator providențial și un reformator epocal al celui mai mare partid din România.

Beizadea fără ocupăție până la 37 de ani

Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu nu a avut nicio ocupăție, respectiv niciun loc de muncă până la vârstă de 37 de ani. În 2004, s-a angajat consilier juridic la SC Alcom SRL Buzău, care era și este firma sa, dețînând peste 50 % din capitalul social al acesteia și avându-i asociați pe fratele său Daniel și pe soția sa Roxana. Ciolacu a fost angajat până în mai 2007 la această firma, care avea că obiect principal de activitate consultanță pentru afaceri și management. Cu o sincopă în perioada noiembrie-decembrie 2004, când a ocupat funcția de prefect al județului Buzău. Din mai 2007 până în iulie 2008 a fost angajat director la SC Urbis Serv SĂ, firma edilitară constituită și administrată de Primăria municipiului Buzău. În perioada 2008-2012 a fost viceprimar al municipiului Buzău, iar din 2012 este deputat în Parlamentul României. În 1996, la vârstă de 29 de ani, Ciolacu a fost ales consilier local în Consiliul Local Buzău, dar această calitate nu poate fi echivalată cu o ocupație sau cu un loc de muncă, având în vedere că un Consiliu Local nu funcționează permanent, ci se întrunește, de regulă, o dată pe luna, iar membrii acestuia primesc o indemnizație relativ modică.

Născut în 1967, în prima generație de decreței, care au început clasa a I-a la vârsta de 6 ani, Marcel Ciolacu ar fi trebuit să termine liceul în 1985, dacă nu a rămas repetent. Nu avem de unde șți, pentru că acesta nu menționează în CV liceul absolvit, anul absolvirii, profesia sau meseria dobândită. Prima să mențiune în CV apare începând cu anul 1991, când, la vârstă de 24 de ani, a început cursurile Facultății de Drept din cadrul controversatei Universități Ecologice din București, pe care susține că a absolvit-o în 1995, fără să menționeze forma de învățământ urmată (la zi, la fără frecvența, de la distanță) și dacă a obținut licență în drept. Universitatea Ecologică a fost acreditată de abia în vara anului 1995 și a fost încadrată în ultima categorie (a III-a), iar ulterior a constituit obiectul unor anchete penale pentru eliberarea de diplome false. Conform unui răspuns primit recent de la această universitate, Marcel Ciolacu a susținut examenul de licență în drept după 9 ani de la absolvire, în sesiunea din februarie 2004, și a primit diploma de licență în decembrie 2005. Potrivit dispozițiilor legale în materie, examenul de licență trebuie susținut în maximum doi ani de la absolvirea facultății, rezultând că actualul lider al PSD a dobândit nelegal diploma de licență în 2004, cel mai probabil acesta fiind falsă. Ciolacu se prezintă și este prezentat ca având profesia de jurist, dar singura sa tangență cu această profesie a fost perioada de aproximativ trei ani (2004-2007) în care a fost angajat consilier juridic la propria firmă, Alcom. În realitate, potrivit unor surse locale, după absolvirea liceului și după Revoluție, actualul președinte al PSD a fost o beizadea de Buzău, bine conectată la lumea interlopă, care a trăit pe banii și relațiile tatălui sau, care a fost pilot militar și a ajuns comandor la baza aeriană de la Bobocu, unde a deținut diverse funcții de comandă.

Flirturile cu Miliția, Securitatea și SRI

Conform unui fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, Marcel Ciolacu a fost, din fragedă tinerețe, informator al Miliției ceaușiste, fiind înregistrat că „persoană de sprijin” în evidențele acesteia. Întrucât s-a remarcat în postura de șoptitor al Miliției, a fost racolat și de Securitate, ambele instituții fiind integrate atunci în Ministerul de Interne. După Revoluția din decembrie 1989, a continuat colaborarea cu urmașele celor două detestate organe ceaușiste, Inspectoratul Județean de Poliție și SRI Buzău, precum și cu serviciul secret al Ministerului de Interne (UM 0215), denumit atunci și „doi și un sfert”. Organele de informații au fructificat atât relațiile sale cu lumea interlopă cât și relațiile tatălui său, care era un comandant militar cunoscut în zonă. Chiar dacă nu le prea avea cu scrisul și cu vorbitul, Ciolacu a fost apreciat drept un informator bun.

După ce a obținut primele funcții publice importante, și anume de prefect al județului Buzău, și de viceprimar al municipiului Buzău, oamenii care i-au ghicit și i-au exploatat potențialul relațional și informativ l-au sprijinit să obțină două masterate, în „Securitate și bună guvernare” la Colegiul Național de Apărare și în „Managementul sectorului public” la Școală Națională de Studii Politice și Administrative. La câteva luni după ce a devenit parlamentar, a fost admis la doctorat taman la Academia Națională de Informații, avându-l cordonator de lucrare pe ditamai rectorul din perioada respectivă, generalul Ștefan Gheorghe- Teodoru, cunoscut drept un apropiat al fostului șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea. Dacă un personaj slab mobilat intelectual, ca Marcel Ciolacu, a fost preluat ca doctorand de șeful Academiei SRI înseamnă ori că a adus servicii importante acestui serviciu secret ori că era pregătit în perspectiva pentru o operațiune de infiltrare și promovare politică. Curios, dar totuși explicabil, este că, în iulie 2017, când a fost desemnat vicepremier în Guvernul Tudose, Ciolacu și-a radiat din CV mențiunea că este doctorand la Academia SRI. Datorită acestui fapt, a devenit suspect pentru președintele PSD, Liviu Dragnea, care a început să-l evite și să-l îndepărteze din anturajul sau. Conform unui răspuns primit de la Academia Națională de Informații, Marcel Ciolacu a fost student al școlii doctorale din această academie în perioada 2013-2019, în urma examenului de admitere susținut în sesiunea septembrie 2013, dar susținerea publică a lucrării de doctorat nu a fost organizată întrucât acesta nu a finalizat studiile de doctorat, nedepunând cerere de prelungire a perioadei de grație pentru anul universitar 2019-2020.

Titlul lucrării sale de doctorat este „Controlul parlamentar din perspectiva securității naționale”. Cu toată neghiobia sa, acest titlu adevăr grăiește și este mai mult decât sugestiv pentru rolul lui Ciolacu de pion al unui organ de securitate națională, recte al SRI, în realizarea controlului Parlamentului, nu a controlului parlamentar asupra serviciilor secrete. Cert este că, și în acest caz, un colaborator al organelor de ieri și de azi a devenit, cu sprijinul acestora, un politician fruntaș, recte al treielea om în stat și liderul principalului partid din România. Misiune îndeplinită cu succes, întocmai și la timp! Ciolacu este un caz școală de politician conservă prin care SRI a pus hățurile pe cel mai mare partid din România. De parcă ar fi secret de stat, Academia SRI a refuzat să-mi comunice media obținută de actualul lider al PSD la examenul de admitere la doctorat, precum și titlurile lucrărilor de specialitate pe care le-a prezentat cu ocazia înscrierii la acest examen. De asemenea, a refuzat să-mi comunice media generală și media de licență obținute de acesta după absolvirea Facultății de Drept a Universității Ecologice, informații refuzate și de această universitate, sub pretextul protecției datelor cu caracter personal.

Amic la cataramă cu primul terorist al țării

În presă românească, a fost publicată în 2015 o fotografie în care Marcel Ciolacu apare, după o vânătoare de mistreți, împreună cu omul de afaceri sirian Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru terorism în cazul celor trei ziarișți români răpiți în Irak în 2005 (Marie-Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian și Sorin Mișcoci). Ciolacu a afirmat, ulterior, că a fost singura sa întâlnire cu Hayssam, dar, în realitate, a participat cu afaceristul sirian la numeroase petreceri și vânători organizate în județul Buzău, fiind în relații foarte apropiate cu acesta. El a fost cel care l-a relaționat cu mai marii județului, începând cu nașul său de căsătorie Vasile Ion, care a fost președintele PSD Buzău aproape două decenii, precum și prefect și senator de Buzău. În fapt, Ciolacu i-a prezentat-o prima dată lui Hayssam pe fiica nașului său, Marie-Jeanne Ion, organizând câteva petreceri în trei, și apoi i-a făcut lipeala cu baronul de Buzău, Vasile Ion. Prin intermediul liderului PSD din Buzău, Hayssam a ajuns în anturajul fostului președinte Ion Iliescu și al altor lideri importanți ai PSD.

Potrivit unor surse locale, Ciolacu a fost amic, sfetnic de taină și partener de afaceri cu Hayssam. El a organizat și a participat împreună cu afaceristul sirian la mai multe partide de vânătoare pe raza județului Buzău, inclusiv la vânătoare de urs (pentru care era obligatorie aprobarea ministrului Agriculturii și Silviculturii), de cocoș de munte (care era posibilă numai în perioada aprobată de ministrul sus-menționat), de râs (pentru care era aprobat un număr strict la nivel național) și de cerb carpatin (pentru care erau necesare autorizații pe plan local). De asemenea, a participat, împreună cu afaceristul sirian și alți invitați de seama, la petreceri organizate la cabanele de protocol ale Direcției Silvice Buzău, la care au fost discutate și perfectate tot felul de combinații economico-financiare, ca preluarea de către Hayssam a fabricilor de prelucrarea lemnului din județ. Într-un asemenea context, Hayssam a achiziționat, pe bani puțini, Foresta Nehoiu, pe care a devalizat-o și a falimentat-o în câțiva ani, motiv pentru care a fost condamnat, în 2010, la 3 ani de închisoare pentru bancrută frauduloasă. La aceste petreceri erau aduse de obicei și femei din diverse puncte cardinale, îndeosebi din Basarabia și Ucraina. Edificator pentru relația lor strânsă este faptul că Ciolacu figura pe lista datornicilor lui Hayssam cu suma de 200 de milioane de lei vechi. Actualul lider interimar al PSD a rămas apropiat de Hayssam și după ce acesta a fost încarcerat în penitenciar pentru terorism, comunicând cu acesta prin anumiți avocați și transmițându-i să aibă răbdare, să nu vorbească și să aibă încredere într-un context politic favorabil. Cel mai probabil, Ciolacu a fost emisarul unor politicieni din PSD și a unor generali din SRI care au fost apropiați și îndatorați de afaceristul și teroristul sirian.

Afacerile dospite de Ciolacu

Conform declarațiilor de interese postate că deputat, Marcel Ciolacu este asociat (nu acționar cum a menționat greșit) în trei societăți comerciale cu răspundere limitată din Buzău: SC Alcom SRL, SC Lucia Com 94 SRL și SC D&G Industrie SRL. Firma Alcom a fost înființată de nașul Vasile Ion și tatăl său, Ion Ciolacu, care au cesionat-o ulterior fraților Marcel și Daniel Ciolacu și soției actualului lider al PSD, Roxana Ciolacu. Marcel Ciolacu are controlul asupra firmei, deținând 50,08 % din capitalul social. Firma are ca obiect principal de activitate consultanța în afaceri și management, domeniu în care în care cel puțin Ciolacu și soția sa nu au avut nicio pregătire și nicio expertiză. Consultanța practicată miroase mai mult a trafic de influență. Firma Alcom își are sediul într-o dugheană din Piață Centrală (este vorba de piață centrală de legume, fructe și zarzavaturi) din Buzău, situată pe stradă Locotenent Constantin Godeanu, care constituie un văd comercial foarte bun și o sursă de afaceriști care aveau nevoie de sprijin și de influență. Firma a prosperat în perioada în care Ciolacu a avut funcții și demnități, începând de la consilier local, director la firma primăriei, viceprimar până la deputat în Parlamentul României.

SC Lucia Com 94 SRL este deținută de Marcel Ciolacu tot împreună cu fratele său Daniel și cu soția sa Roxana, care ocupă funcția de director al firmei. Liderul social democrat deține 55 % din capitalul social. Obiectul principal de activitate al firmei este fabricarea pâinii, prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie. Firma își are sediul tot în Piață Centrală din Buzău, în aceeași dugheană cu Alcom SRL. În această dugheană, care este inscripționată „Cofetărie-Patiserie”, sunt expuse și se vând prăjituri, covrigi și gogoși. Actualmente, aceasta este afacerea cea mai profitabilă a lui Ciolacu, din care a făcut un milion de lei (RON), care a fost descoperit în 2017 într-un cont nedeclarat. Nimeni nu a cercetat proveniență acestei sume, nici ANI nici DNA. În spațiul deținut în Piața Centrală din Buzău, care are o suprafață de circa 30 mp (6 m lungime și 5 m lățime) nu există niciun birou în care să fie realizată activitate de consultanță, decât tejgheaua la care se vând prăjituri, covrigi și gogoși.

SC D&G Industrie SRL are ca obiect principal de activitate, în pofida aditionalului „Industrie”, comerțul cu amănuntul cu produse alimentare, alcool și tutun, și deține mai multe magazine. Marcel Ciolacu deține 25 % din capitalul firmei, în care este asociat cu încă trei persoane: Constantin Alexandru, Gheorghe Doloiu și Ionel Tescaru. Firma este administrată de Doloiu și Tescaru, doi afaceriști destul de controversați în zonă. Actualul președinte al PSD a mai deținut firma Rom Media SRL, pe care nu a menționat-o în declarațiile de interese. În această firmă a fost asociat cu nașul Vasile Ion. Firma a desfășurat activități mass-media, deținând, printre altele, postul de televiziune Buzău TV.

Trădările lui Marcel

Cel ce se crede acum un om providențial și un model de integritate și de reformism pentru PSD i-a trădat, pe rând, pe toți binefăcătorii care au avut un cuvânt de spus în ascensiunea sa politică, începând cu fostul prefect și senator de Buzău, Vasile Ion, și continuând cu ex-primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, cu foștii președinți ai PSD, Victor Ponta, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, și cu fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Vasile Ion, care a fost liderul PSD Buzău aproape 20 de ani, senator de Buzău în perioadele 1990-2000 și 2004-2012 și prefect al județului Buzău în perioada 2001-2004, a fost primul său naș politic, precum și nașul său de căsătorie. Cu sprijinul nașului Ion, care a fost amic și asociat în afaceri cu tatăl său, Marcel Ciolacu a devenit președinte al organizației de tineret a PSD, consilier local și vicepreședinte al PSD Buzău. După ce a redevenit senator, în urmă alegerilor parlamentare din toamna anului 2004, nașul Ion a aranjat ca finul Marcel să fie numit prefect de Buzău în locul său, funcție pe care a ocupat-o în perioada noiembrie-decembrie 2004 (nu în perioada noiembrie-decembrie 2005, cum menționează în CV, pentru că atunci se află la guvernare Alianța DA PNL-PDL). Pentru că nu a avut niciun loc de muncă până atunci, fapt ce ar fi dat rău în CV-ul care trebuia trimis la Guvern, Ciolacu s-a angajat înainte consilier juridic la firma sa, Alcom SRL, care i-a fost cesionată lui, fratelui său și soției sale de către nașul Vasile Ion și tatăl sau Ion Ciolacu, care au fost asociați fondatori.

După câțiva ani, Ciolacu a trecut în tabăra primarului municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, care a deținut această funcție timp de 20 de ani și care a preluat conducerea PSD Buzău după Vasile Ion. Ulterior, nașul Ion i-a purtat dușmănie și a intenționat să candideze împotriva sa cu ocazia alegerilor organizate în PSD Buzău, în septembrie 2015, când Ciolacu a fost ales președintele acestei organizații, cu concursul lui Liviu Dragnea. Apoi Vasile Ion a vrut să se înscrie în PNL Buzău și, fiind întrebat de liderii județeni ai acestui partid cum își motivează această opțiune, a răspuns: „Vreau să-l distrug pe Marcel”. Politicianul buzoian a decedat în iulie 2019, la vârstă de 69 de ani, în urmă unei boli incurabile, la instalarea și evoluția căreia ar fi contribuit, zic unii, și gândurile negre legate de nerecunoscatorul sau fin Marcel. După ce a dat mâna cu primarul Boșcodeală, acesta l-a numit pe Ciolacu director la SC Urbis SA, firmă aparțînând municipalității, iar ulterior l-a sprjinit să devină viceprimar al Buzăului, în perioada 2008-2010. În 2015, după ce a ajuns deputat și cu sprijinul lui Boșcodeală, Ciolacu l-a trădat și pe acesta, nefiind străin de demisia sa din fruntea PSD Buzău, în urmă difuzării unei înregistrări video în care primarul de Buzău apărea în ipostaze intime cu două femei din Basarabia, dintre care una era minoră, într-un hotel din București. Amicul Marcel s-a aflat și el în camera de hotel cu acea ocazie, dar nu a apărut în imaginile difuzate.

În toamna anului 2012, Marcel Ciolacu a devenit deputat din pixul președintelui și premierului PSD, Victor Ponta, care l-a pus pe un loc eligibil pe lista USL din județul Buzău. Proaspătul deputat a intrat repede în grațiile lui Ponta, care l-a numit consilierul său onorific la Guvern și l-a promovat, la primul său mandat parlamentar, secretar al Camerei Deputaților. În cursul anului 2015, Ponta i-a retras calitatea de consilier onorific al primului-ministru după ce a fost declanșat scandalul mediatic cu fotografiile în care Ciolacu apărea alături de Hayssam la o vânătoare de mistreți. În anul respectiv, Ciolacu l-a abandonat pe Ponta, trecând în tabăra noului președinte al PSD, Liviu Dragnea, care l-a sprijinit să devină președintele PSD Buzău în septembrie 2015, după ce această funcție a devenit vacantă în urmă demisiei fostului primar Boșcodeală. După ce a fost reales deputat, în 2016, Ciolacu a fost promovat de Dragnea lider al Grupului deputaților PSD și apoi vicepreședinte al Camerei Deputaților. După ce a fost vreo doi ani unul dintre oamenii cei mai apropiați ai lui Dragnea (partener de vânătoare, pescuit și combinații politice și financiare), Ciolacu l-a trădat și pe acesta, în septembrie 2018, când a semnat scrisoarea grupului disident din PSD, condus de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu, declarând atunci că „Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii și spaime imaginare”. După încarcerarea lui Dragnea, la finele lunii mai 2019, noul lider al PSD, premierul Viorica Dăncilă, l-a sprijinit pe Ciolacu să ocupe funcția vacantă de președinte al Camerei Deputaților, devenind astfel al treilea om în stat, după președintele României și președintele Senatului. După pierderea alegerilor prezidențiale, taman Ciolacu a fost cel care a forțat-o pe Dăncilă să demisioneze din funcția de președinte al PSD, pe care a ocupat-o el interimar.

Marcel Ciolacu nu este străin nici de inculparea și condamnare pentru fapte de corupție a fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, cu care a devenit foarte apropiat în primul său mandat de deputat, și acesta contribuind la promovarea sa în funcția de secretar al acestei camere a Parlamentului. Zgonea a fost condamnat relativ recent de Tribunalul București la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Fostul șef al Camerei Deputaților a fost anchetat și trimis în judecată de Serviciul Teritorial Ploiești al DNA, reținându-se în sarcina sa că, în perioada 2012-2013, ar fi acceptat și primit de la consilierul județean de Buzău, Dumitru Dobrică, vicepreședinte al organizației județene a PSD, foloase materiale în valoare de 62 143 lei, constând în plata unei excursii și a unui concert la Viena și în construirea unei case de vacanță în județul Covasna, în schimbul promovării fiicei acestuia în funcția de subsecretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informațională. Consilierul Dobrică era coleg de partid, bun amic și partener de afaceri cu Ciolacu, acesta fiind cel care i-a făcut lipeala cu Zgonea. Ciolacu și Dobrică au avut un dosar înregistrat la DNA Ploiești în 2010, în care au fost cercetați pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni. Obiectul acestui dosar l-a constituit faptul că în perioada în care a fost director la SC Urbis Serv SA, actualul lider al PSD a atribuit firmei consilierului județean buzoian, SC Mecan Construct Pătârlagele, o lucrare de asfaltare străzi în valoare de 10 milioane de lei, la un preț dublu față de cele practicate, cauzând astfel un prejudiciu de 5 milioane lei. Ciolacu și Dobrică au primit soluție de clasare și se bănuiește că prețul acesteia a fost denunțarea lui Zgonea, care devenise indezirabil în PSD după ce i-a solicitat public demisia lui Dragnea în urmă condamnării în prima instanța în dosarul cu angajatele de la Direcția pentru Protecția Copilului folosite de PSD Teleorman. Interesant este că fiica amicului Dobrică, Ionela Viorela, a fost aleasă deputat de Buzău în 2016, grație liderului județean Marcel Ciolacu, care a plasat-o pe un loc eligibil pe lista PSD. Și această promovare miroase a trafic de influență.

Avertisment pentru PSD

Este inadmisibil că un analfabet funcțional, fost interlop și afacerist dubios, să devină al treilea om în stat și liderul celui mare partid din România. Spre deosebire de Ciolacu, măcar Dragnea și Dăncilă au absolvit studii superioare la zi și au avut o carieră profesională cât de cât rezonabilă. Cum acceptă intelectualii din PSD să fie conduși de un sfertodoct format în rândul smecherilor și interlopilor, care este păpușă SRI și este în stare, după felul în care și-a trădat toți binefăcătorii politici, să-și trădeze și partidul și neamul, într-o bună zi? Prin trecerea tacită în Camera Deputaților, din culpa să, a proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc ne-a trecut glonțul pe la ureche.

Promovarea unui impostor ca Ciolacu în fruntea celui mai mare partid din România, dar și în fruntea statului român, denotă că o mare parte dintre români nu a învățat nimic din lecția cu Ceaușescu, rămânând în continuare într-un stadiu vegetal. Simptomatic este că unii colegi servili de partid și unii ziariști unsuroși și urduroși au început să-i ridice osanale. După imensa gafă cu adoptarea tacită a autonomiei Ținutului Secuiesc, dacă Ciolacu rămâne liderul PSD, acest partid se va prăbuși și mai mult în sondaje, riscând să ajungă în situația partidelor social-democrate din Ungaria și Polonia, care oscilează în jur de 10%. Indiscutabil, Ciolacu a devenit o piatră de moară atât pentru PSD cât și pentru statul român.

Valer Marian

2 COMENTARII

  1. Bună dimineața ….popor PSD-ist….trezirea ,
    iar sunteți pe drumul greșit…. Nu mai lăsați partidul pe mâna , …. „blatiștilor”… E tărziu… timpul nu iartă ,….dar nici votul poporului !
    Ciolacule ….Demisia …dacă mai ai onoare !

  2. Realizări ale P.S.D.: peste 75% din fabricile României au fost rase de pe faţa pământului, înstrăinarea a două judeţe (Harghita şi Covasna) care nu mai aparţin României, alungarea a 3 milioane de cetăţeni din ţară, exportul de materii prime, datorie externă peste 100 miliarde Euro etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here