România se află în fața unor provocări inedite, provocări care pot deveni oportunități de dezvoltare. Cum reacționează oamenii pe care i-am votat? Cum răspund acestor provcării reprezentanții noștrii din Parlamentul României? Cum sunt reprezentate și apărate  interesele Clujului la București și nu numai? La toate aceste întrebări am căutat răspunsuri și în consecință am discutat cu unul dintre parlamenarii care reprezintă Clujul: deputat Sabin Sărmaș. A fost o discuție deschisă, antrenantă și spre bucuria noastră lipsită de clișeele și limbajul de lemn caracteristic politicienilor.

Cum se vede Clujul din Parlamentul României

Despre Sabin Sărmaș știm că este un profesionist în domeniul digital, în domeniul IT și totodată mai știm că este un liberal membru al PNL de 11 ani de zile. De asemenea știm că Sabin Sărmaș a fost consilier în Consiliul Local din Cluj Napoca iar acum reprezintă orașul în actualul Parlament. Pe baza acestor date l-am întrebat pentru început cum vede un politician tânăr (36 de ani) Parlamentul României și mai ales cum se vede Clujul din Parlament. Sabin Sărmaș ne-a spus că există mult optimism în privința actualului guvern. De ce? Tocmai datorită mediei de vârstă și a expertizei profesionale a celor care au intrat în Parlament. Cu alte cuvinte există speranța specifică care înconjoară tineretul precum o aureolă, există și încrederea în bunele intenții ale celor tineri. Mai mult decât atât există încredere în profesiile și cunoștințele acestor tineri validate deja de instituțiile și mediile în care au lucrat. Totodată, tinerețea și profesionalismul fac un Parlament mai dinamic, mai eficient, un Parlament care răspunde mai repede cerințelor oamenilor care l-au ales.

Un privilegiat într-un loc privilegiat

Toată această caracterizare se suprapune cu un ciclu parlamentar care va beneficia atât de fonduri europene cât și de fondurile din PNRR (un colac de salvare pentru economia afectată de pandemie). Așadar există o speranță firească către mai bine. Din această perspectivă orașul Cluj Napoca și Județul Cluj se văd foarte bine. De ce? Deoarece  atât orașul cât și județul au avut curajul să se lanseze în proiecte mari. Dat fiind faptul că administrația locală din Cluj, spre deosebire de cea din alte orașe, a reușit să atragă investitori, practic a atras nu numai fonduri cât și mână de lucru calificată în toate domeniile posibile, iar aceste două aspecte sunt conjuncte și determină la rândul lor creșterea calității vieții. Spre deosebire de alte orașe la Cluj există o serie de facilități economice, există atracții pentru tineri, există siguranța întemeierii și dezvoltării unei familii. La Cluj se discută acum de metrou (primul metrou de provincie din România, singurele existene până în prezent fiind la București). La Cluj se discută de o rețea de centuri ocolitoare ale orașului care să lege autostrada de drumurile europene sau/și de drumurile de mare viteză. Toate aceste proiecte au beneficiat de o alocare substanțială de fonduri, atât naționale cât și europene.

Relația cu colegii din USR-PLUS este foarte bună

În acest context am întrebat cum se desfășoară colaborarea cu ceilalți colegi din partidele din alianța de guverare. Sabin Sărmaș ne-a spus că are o relație foarte bună și constructivă cu colegii din Parlament de la USR-PLUS. Împreună au lucrat deja cu Diana Buzoianu (Avocat de profesie, președinte PLUS Sector 1, București) pentru proiecte de lege privind digitalizarea în România. Sabin Sărmaș este totodată și președintele Comisiei de Digitalizare din Parlament iar toate proiectele din acest domeniu practic ajung pe masa sa. Însă, desigur, o coaliție înseamnă muncă în echipă iar colegii din celelalte partide aflate la guvernare sunt cu adevărat ceea ce englezul numește un team player.

Citește articolul complet în ziarul printat Gazeta de Cluj

1 COMENTARIU

  1. Ce metrou..?? avioane.. si rachete smart??? Sunt localitati in jud. CLUJ care nu au apa curenta, canalizare , gaz, iar curentul se ia la prima ploaie serioasa.Nu mai zic de semnal la telefonia mobila, ca se duce lumea in pod sau pe deal sa sune….si vorbiti de secolul 22??? De ex. loc IURIU DE CAMPIE ce tine de com. Cojocna…..MERGETI SA VEDETI CUM ESTE IN SECOLUL 18 daca s-a uitat sau a-ti invatat doar la istorie.( cu grajd in mijlocul localitatii, bar si magazin alimentar insalubru plus focare de infectii..RUSINE RUSINE RUSINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.