Haley Gascoigne, în vârstă de 32 de ani, din Marea Britanie, a murit după ce a pirmit o sentinţă nefavorabilă într-o judecătorie de familie. Totul s-a întâmplat în februarie 2017, iar un paramedic care trebuia să o salveze şi-a uitat echipamentul de prim-ajutor în maşină şi a diagnosticat-o greşit. Părinţii fac apel disperat la dreptate, arătând că ea ”mai putea fi în viaţă”

După o anchetă de trei zile la Judecătoria Hull Corner, medicul prof. Paul Marks a concluzionat că Haley (mamă a patru copii) a murit din cauza naturale şi a spus că dovezile nu au arătat că ar fi putut fi salvată.

Totuşi, într-un comunicat de presă, după ce au auzit concluzia trasă de Marks, părinţii îndureraţi ai femeii, Terry şi Kate Gascoigne, au spus că paramedicul care a sosit să-i acorde ajutorul a făcut erori care puteau fi evitate, ceea ce ar fi contribuit la moartea fiicei lor. ”Ea ar mai fi fost în viaţă”, dacă era diagnosticată corect, spun părinţii.

În anchetă se poate vedea un raport făcut după moartea femeii. Raportul arată că paramedicul Gary Long nu a tratat-o pentru patru minute de la stopul cardiac şi nu a reuşit să îşi dea seama de ce suferă. Poliţiştii prezenţi la faţa locului îşi amintesc că paramedicul avea o atitudine foarte relaxată şi ”nu a apreciat seriozitatea incidentului”, scrie Daily Mail.

Un medic de situaţii de urgenţă, independent, arată că ea a murit ”de sindromul inimii frânte”.

”Oamenii, printr-un şoc emoţional, ar putea suferi de un incident cardiac”, spune medicul independent Francis Morris.

Morris mai arată că pacienţii care suferă de stop cardiac, cu un ritm cardiac care suportă şocuri electrice, nu pot supravieţui dacă şocurile sunt administrate după şase minute, cum s-a întâmplat în cazul femeii. Cele mai bune şanse de supravieţuire sunt în primele patru minute.

Paramedicul Long, care s-a retras de la acel incident, a fost criticat pentru atitudinea sa la acel moment şi recunoaşte că a făcut ”greşeli”, dar consideră ancheta ”părtinitoare”.

După incident, autorităţile au dorit să instaleze în instanţe defibrilatoare, având în vedere că echipajele de urgenţă au nevoie de 8 minute, în medie, pentru a a junge la un caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.