Liberalul Gheorghe Flutur, fost ministru al Agriculturii pe vremea Guvernului Tăriceanu și actual șef al CJ Suceava, este vizat de un dosar penal. Plângerea vine din partea casei de avocatură Plopeanu & Ionescu din Cluj Napoca și a fost făcută din cauza amenajării unei gropi de gunoi în vârful pasului Mestecăniș, iar Curtea de Apel Suceava a decis redeschiderea urmăririi penale în Dosarul Mestecăniș

În primăvara acestui an, DNA a dispus clasarea cauzei, care a fost deschisă la sesizarea unei case de avocatură, Plopeanu & Ionescu, din Cluj Napoca.

Dosarul gropii de gunoi de la Mestecăniș a fost deschis după ce Casa de Avocatură Plopeanu & Ionescu din Cluj Napoca a făcut o plângere penală față de mai multe instituții publice din Suceava. Avocații au adus mai multe acuzații grave cu privire la mai multe posibile ilegalități care ar fi fost comise în timpul amenajării acestei gropi de gunoi.

Dosarul a fost închis de DNA Suceava

Dosarul a fost plimbat între structura centrală a DNA și Serviciul Teritorial Suceava, după care, un procuror a decis să-l închidă. Aceasta deoarce cercetările îl vizează pe președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

În plângerea de la DNA, reprezentanții mai multor instituții publice sunt acuzați de fals intelectual și abuz în serviciu.

Consiliul Județean Suceava este acuzat că a folosit și prezentat informații false Comisiei Europene în scopul obținerii sumei de 7,3 milioane de euro pentru amenajarea depozitului de deșeuri. Reprezentanții Consiliului Județean sunt acuzați că ar fi ascuns faptul că localnicii nu sunt de acord cu această investiție. În plus, cererea de finanțare ar fi conținut neadevăruri cu privire la îndeplinirea condițiilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here