
O comună din județul Vâlcea intră pe harta industrială a României. Carmistin, cel mai mare producător de carne de pasăre din țară, a inaugurat la Frâncești o fabrică de ultimă generație, cu 600 de locuri de muncă nou create și o capacitate impresionantă de producție.
Grupul Carmistin a inaugurat la Frâncești, județul Vâlcea, cea mai complexă unitate de producție de carne de pasăre din România, în urma unei investiții de aproximativ 80 milioane de euro. Noua fabrică ocupă o suprafață de 25.000 de metri pătrați și asigură deja locuri de muncă pentru aproape 1.000 de persoane, dintre care peste 600 sunt angajați noi.
Proiectul a fost construit cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv echipamente bazate pe inteligență artificială. Sistemele ATLAS, Impaq și Iris optimizează fluxurile, asigură standarde ridicate de igienă și controlează în timp real eficiența operațională.
„Vom redefini nu doar standardele în producția locală de hrană, ci și modul în care este percepută industria alimentară”, a declarat Justin Paraschiv, fondator Carmistin. Compania exportă deja în peste 30 de țări sub brandul La Provincia.
Carmistin deține peste 50 de companii în agricultură și industria alimentară și se poziționează pe primul loc la nivel național în producția de carne de pasăre.
Citește și: