O mamă îndurerată și-a sunat fiica moartă timp de doi ani pe telefon și își găsea consolare în a auzi vocea căsuței vocale înregistrate de tânără înainte de a muri, scrie BBC.

Jenny, fiica lui Alison Rundle, a murit brusc, acum nouă ani, pe când avea 25 de ani. La o săptămână după ce a fost îngropată în apropiere de casa lor din Durham, Anglia, Alison a sunat la telefonul fiicei sale. Bineînțeles că Jenny nu a răspuns, dar mama a auzit mesajul vocal al fiicei sale, așa că i-a lăsat acesteia un mesaj: ‘Unde esti? Unde te-ai dus?’. Apoi a sunat din nou și a întrebat-o ce face.

Alison pur și simplu nu putea să creadă că fiica ei frumoasă și capricioasă nu mai era. Așa că în fiecare zi, pentru următorii doi ani, Alison a sunat la telefonul fiicei sale.

Nu a spus niciodată nimănui despre apelurile telefonice. Erau private și considera că reprezentau un fir care o lega încă de fiica ei. În plus, Alison se temea că dacă va spune cuiva despre asta lumea o va considera nebună, conform libertatea.ro

La începutul acestui an, însă, atunci când a auzit cu un prezentator radio a povestit cum a găsit mesaje trimise de fiica sa de 10 ani bunicului ei decedat, Alison s-a hotărât că este momentul să se deschidă cu privire la convorbirile cu căsuța vocală a fiicei.

Jenny a murit în urma unei complicații la inimă. ‘Ne-am trezit dimineața și era moartă. A fost groaznic „, explică Alison. Apoi la câteva zile după dispariția fiicei sale, a avut un atac de panică pentru că și-a dat seama că poate dormi fără să vorbească cu Jenny. Așa că a pus mâna și a sunat pe numărul acesteia, iar de cealaltă parte a răspuns vocea acesteia înregistrată pe căsuța vocală. A continuat apoi să sune, uneori striga la fiica sa reproșându-i că a murit, alte ori pur și simplu îi povestea ce s-a întâmplat în ziua respectivă.

Încet, încet, apelurile au devenit confesionale. „Aveam lucruri de spus pe care nu puteam să le vorbesc cu altcineva’, spune Alison.

La un an după moartea fiicei sale, când ancheta privind decesul s-a încheiat, apelurile telefonice s-au schimbat. Alison a simțit că nu mai avea în ea atât de multă durere, în schimb ‘o suna’ pe Jenny pentru a-i da informații despre familie. ‘Bună, Jenny, sora ta a născut’ sau ‘vom pleca în vacanță în acest loc” sau „prietena ta și-a luat permisul de conducere’, erau mesaje pe care mama i le lăsa fiicei sale moarte.

Aceste momente scurte o mângâiau în singurătatea durerii ei și făceau încet, încet dispariția acesteia mai suportabilă.

Dar în ciuda liniștii sufletești pe care i-o aduceau aceste telefoane zilnice, Alison știa că trebuie să se oprească să sune la numărul lui Jenny.

Totul s-a oprit, însă, în momentul în care telefonul roz al fiicei sale a dispărut pur și simplu și nu mai putea fi găsit. „Am crezut că voi fi supărată atunci când acest lucru se va întâmpla, dar de fapt cred că este ceva ce trebuie să se termine. Am înțeles în cele din urmă că Jenny nu a plecat dintre noi, ea continuă să trăiască în memoria și în inimile noastre chiar dacă nu o sun zilnic și nu aud vocea de la capătul telefonului’, conchide Alison.

Foto: BBC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here