Comisia de Urbanism din Cluj-Napoca s-a întrunit într-o nouă ședință în data de 11 mai. Ședința care s-a desfășurat online, conform noilor reguli, s-a lăsat cu discuții ample asupra unui bloc cu 11 apartamente care ar trebui să fie construit pe Strada Someșului nr 39. Proiectul trebuie să fie modificat și readus pentru o nouă dezbatere.

Comisia respinge din nou proiectul 

SAB CONSTRUCT SRL, beneficiarul terenului cu dimensiunea de aproximativ 550 mp își dorește să construiască un bloc de 5 etaje după această „formulă”: S+P+5E+R. Cu toate acestea, problema este că în zona cu pricina regimul de înălțime este stabilit clar, prin PUG care este încadrat la UTR RrM1, prin urmare obligația celor care construiesc este să aibă o înălțime la cornișă de minim 22 de metri. Proiectul însă nu se află la prima „abatere”, având în vedere că a mai fost dezbătut o dată de aceeași comisie, care însă nici de data aceasta nu a ajuns la un consens despre modul în care ar trebui să arate clădirea.
Discuția pe acest subiect a ținut aproximativ o oră iar după lungi contre concluzia pe care a luat-o comisia a fost ca proiectanții să-și reorganizeze subsolul, să analizeze din nou condițiile de POT iar mai apoi să revină cu o nouă variantă. 

Nici vecinii nu sunt de acord 

O altă problemă care a fost dezbătută în cadrul comisiei, având tot ca subiect acest proiect este casa „vecină”. În locul unde se urmează să fie blocul există o casă care va fi lipită de viitoarea construcție, motiv pentru care proprietarii și-au angajat un avocat care să-i reprezinte în fața comisiei. Avocata Bodea Ildiko a afirmat următoarele: ”Noi am trimis în scris și la prima dezbatere obiecțiunile noastre și continuăm să susținem obiecțiunile din 28 mai 2019 referitor la construirea acestui imobil. Ne este afectată limita de proprietate, distanța e numai de 1,52 metri și respectiv 1,9 m față de casă noastră, mult prea puțin pentru a se interveni cu utilaje pentru realizarea acestui imobil inclusiv amenajările exterioare. Nu știm dacă există studiu de însorire și experiză tehnică pentru a vedea cum e afectată casa în locuiesc clienții mei de aceste viitoare lucrări. De asemenea, locul de joacă e amplasat chiar la limita proprietății noastre, iar clienții mei sunt persoane în vârstă care au nevoie de intimitate și liniște. Locul de joacă e foarte aproape. Clădirea de 6 etaje e chiar la limita proprietății”, a precizat avocata Bodea Ildiko.

Proiectanții nu se lasă 

Arhitectul Valentin Moldovan a afirmat în cadrul ședinței, următoarele: ”Față de prima variantă pe care am prezentat-o comisiei, am retras ultimul nivel, nemaiconsiderand clădirea de colț. Am modificat sistemul de parcare, așa că la subsol vor fi parcări suprapuse cu acces cu litf auto, iar câteva locuri vor fi și la nivelul parterului. Pentru accesul în curte a, prevăzut un gang și 2 locuri de parcare cu altă destinație, deci nu pentru rezidenți. Regimul de înălțime e cel din PUG, S+P+5E+R, cu un procent de ocupare a terenului (POT) de 43%, față de maximul de 50% cât e permis și un coeficient de utilizare a terenului (CUT) de 2,6. Propunem un bloc cu 11 apartamente și un spațiu cu altă destinație la parter. În curte vom amenaja și un loc de joacă”.

Beneficiarul proiectului este SAB Construct SRL, o firmă de construcții înființată în 2003, care îl are ca acționar unic pe Liviu Călin Borodi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here