O rachetă antigrindină a căzut din greșeală, duminică, pe acoperișul unei case din satul Vârfuri, comuna Valea Călugărească, județul Prahova.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești au intervenit duminică pentru asigurarea zonei și a măsurilor specifice de prevenire a incendiilor după ce bucăți dintr-o rachetă antigrindină a căzut pe o casă în comuna Valea Călugărească, sat Vârfuri.

„Incidentul s-a produs în jurul orei 9. O rachetă a fost lansată din punctul antigrindină din imediata apropiere. În urma acestui fapt, o bucată din rachetă, o bucată din plastic, a lovit acoperișul unei case din apropiere. A produs pagube minore”, transmite ISU Prahova, potrivit Mediafax.

Reprezentanții punctului antigrindină Prahova s-au deplasat la locul unde au căzut bunăți din rachetă, dar nu au reușit să se înțeleagă cu proprietarul asupra despăgubirilor.

Astfel proprietarul, mult mai târziu în timpul zilei, a apelat numărul unic de urgență 112 și a solicitat intervenția pompierilor.

Un incident similar a avut loc zilele trecute în Vâlcea. Reprezentanții Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor au transmis, acum trei zile, că începând cu data de 12 noiembrie, în cadrul Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor, se desfășoară un experiment de testare a tehnologiei și infrastructurii operaționale deja existente, în scopul creșterii de precipitații. Programul de realizare a testelor experimentale cuprinde mai multe zone și infrastructuri din cadrul SNACP, respectiv Unitatea Oltenia cu 12 Puncte de lansare și Unitatea Prahova, tot cu 12 Puncte de lansare.

Sursa: Stiri pe surse

Citește și: Un imobiliar clujean, cu sute de apartamente în portofoliu, încearcă să fenteze plata unei taxe de nici o mie de euro – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here