Angajata unei fabrici din Brașov a primit, din greșeală, un salariu de 22.000 de euro (circa 112.000 de lei). Ea a refuzat, însă, să returneze suma de bani, motiv pentru care a fost dată în judecată de firma la care lucra, conform Mediafax.

Ea este acuzată de „însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”, iar judecătorii de la Curte de Apel Brașov urmează să dea o sentință definitivă în acest caz. În primă fază, procesul s-a judecat la Judecătoria Brașov care a decis condamnarea la două luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei. „Cu privire la aplicarea pedepsei de 2 luni închisoare, având în vedere dispozițiile art. 83 Cod penal, instanța constată că sunt îndeplinite condițiile pentru a se dispune amânarea aplicării pedepsei stabilite de 2 luni închisoare”, conform sentinței.

De asemenea, ea a fost obligată să restituie angajatorului banii pe care i-a primit, din greșeală, în cont.

Decizia nu a fost definitivă și a fost atacată la Curtea de Apel Brașov, care ar urma să ia o decizie definitivă în 16 februarie.

Anagajata fabricii, în vârstă de 31 de ani, a primit „110.597 lei, sumă pe care, ulterior, inculpata nu a restituit-o și a folosit-o în interes propriu, însușindu-și-o astfel pe nedrept”, conform rechizitoriului.

Ajunsă în fața instanței, femeia a recunoscut acuzațiile și a cerut să fie judecată în procedură simplificată.

Citește și: Cinema Victoria din Cluj își redeschide sălile, intrarea este liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here