Valentin Tatar, finul senatorului PSD Alexandru Cordos, a primit o condamare cu amanarea executarii pedepsei recunoscandu-si fapta de a da informatii din dosare penale nasului sau in urma unei intelegeri semnate cu Elena Botezan, procurorul sef al DNA Cluj si fosta sa sefa. Condamnarea sa este definitiv inca din luna septembrie, iar de trei luni de zile ne tot intrebam ce se intampla cu dosarul lui Alexandru Cordos? Oare Elena Botezan ce face cu acest dosar? Mai strange probe? Mai incearca sa gaseasca si alti ofiteri de politiei judiciara care i-au dat informatii lui Alexandru Cordos? Il „vaneaza” si pentru alte infractiuni pe acest pesedist? Sau pur si simplu senatorul PSD Alexandru Cordos este informatorul DNA Cluj? Pentru ca in aceasta ancheta nu par sa se poata aduna mai multe probe legate de aceste fapte, recunoscute si acceptate de o instanta de judecata definitiv si irevocabil.
Asa ca va redam comunicatul in care va reiteram ca Alexandru Cordos este urmarit penal. Si mai jos comunicatul privind acceptarea definitiva si irevocabila a unei instante de judecata a condamnarii finului sau pentru ca i-a dat informatii din dosare. OAre cat se mai poate taragana dosarul lui Alexandru Cordos?
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de:
CORDOȘ ALEXANDRU, senator, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de favorizare a făptuitorului.
În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2014, suspectul Cordoș Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticorupție, într-un dosar penal, avertizându-le că le sunt interceptate convorbirile telefonice. Aceste informații le-a aflat de la finul său, ofițerul de poliție judiciară Tătar Valentin care, la data faptelor, lucra în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj. De altfel, în legătură cu faptele acestuia din urmă, la data de 23 iulie 2014, a fost sesizată instanța de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea a 3 infracțiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (vezi comunicat nr. 1094/VIII/3 din 23 iulie 2014).
Lui Cordoș Alexandru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.„, aarata procurorii DNA intr-un comunicat trimis in 12 august 2014 de catre DNA.
Citeste comunicatul DNA legat de condamnarea finului lui Valentin Tatar pe site-ul DNA. Citeste AICI comunicatul privind acceptarea condamnarii cu amanarea executarii de catre instanta de judecata. Definitiv si irevocabil. Ce mai discutam aici? Pentru ca Alexandru Cordos nu a fost trimis in judecata pana in ziua de azi. Si noi credeam ca se asteapta rezultatul alegerilor. Acum ce s-ar mai putea astepta?
În dosarul DNA apar numele vicepreședintelui CJ Cluj, Ioan Oleleu, și consilierului județean Remus Lăpușan, ambii membri PSD de vază. Cei doi au fost luați la ochi de procurorul șef DNA Cluj, Elena Botezan, care s-a sesizat din oficiu în ianuarie cu privire la grupurile de interese din Consiliul Județean Cluj. Potrivit actului se sesizare, grupul Oleleu-Lăpușan a intrat în conflict cu grupul Uioreanu-Răzvan Pop în decembrie 2013, pentru atribuirea traseelor de transport. PSD-iștii ar fi susținut Alis Group, iar Uioreanu-Pop societatea Fany.Surse judiciare au dezvăluit pentru CLUJUST.ro că ancheta DNA Cluj în cazul Uioreanu i-a vizat și pe vicepreședintele CJ Cluj, Ioan Oleleu, și pe consilierul județean și președinte al PSD Cluj, Remus Lăpușan. Cei doi ar fi acționat abuziv pentru susținerea intereselor operatorului de transport persoane Alis Group (din care fac parte societățile Tour Claus SRL, Feldibere Trans SRL, Auto Trust Corporation SRL) aparținând oamenilor de afaceri Liviu Jișa, Vasile Șipoș și George Lăpuște în vederea avantajări grupului de firme în cadrul Programului de transport intrajudețean 2014-2019.
Potrivit anchetatorilor DNA, în contextul derulării licitației la nivelul Consiliului Județean Cluj în cadrul Comisiei paritare, din care făceau parte Octavian David – funcționar la CJ Cluj și Dana Magyarosi- angajat ARR Cluj, întrunite la data de 19 decembrie 2013, Ioan Oleleu ar fi făcut presiuni asupra membrilor comisiei pentru anularea licitației și reluarea procedurii. Demersurile vicepreședintelui CJ Cluj ar fi avut loc în condițiile în care documentele deținute în cadrul comisiei avantajau net societatea Fany, concurenta grupului Alis.
Lucrările comisiei paritare nu au fost finalizate la data de 19 decembrie 2013, încălcându-se calendarul stabilit de Ministerul Lucrărilor Publice, membrii comisiei apreciind că se impune amânarea pe a doua zi a luării deciziei. ”Presiunile asupra comisie au continuat și în zilele ce au urmat, fiind stabilit că, alături de Oleleu intervențiile pentru susținerea Alis au venit și din partea consilierului Remus Lăpușan, ambii reprentanți ai instituției județene fiind în contacte permanente cu reprezentanții societăților ce fac parte din grup”, se arată în documentul de sesizare din oficiu al DNA
Atribuirea a avut loc în favoarea societății Fany, rezultatul lucrărilor fiind ratificat prin hotararea CJ intrunit in sedinta în aceeași zi. Lucrările ședinței de consiliu și votul pentru hotarare au pus in evidență cele două grupuri de interese din cadrul instituției județene.
Anchetatorii au notat că la inceputul lui 2014, Lăpușan și Oleleu au susținut boicotul mediatic împotriva Fany pentru anularea rezultatului licitației. Asta in conditiile in care din 2014 punctajele la acordarea licențelor de traseu nu mai țin cont de vechimile operatorului pe traseul respectiv, situatie ce aducea un avantaj pentru Alis sa castige traseul Floresti – Cluj-Napoca
Contactat de CLUJUST.ro, Remus Lăpușan a spus că nu a fost citat niciodată la DNA Cluj și că nu-i cunoaște pe cei trei asociați ai grupului Alis enumerați mai sus.
Contactat de CLUJUST.ro, Ioan Oleleu a declarat de asemenea că nu a fost niciodată la DNA și că din cadrul grupului Alis îl cunoaște pe Alin Popoviciu, un alt asociat din firmă și membru PSD Cluj.
Acest popor bantuit atat amar de vreme de coruptie,talharie si banditsm acum e salvat total de bunul Dumnezeu prin alegerile libere din 16 noiembrie si instalarea in fotoliu de presedinte a d-lui Iohannis .Acest miracol de nimeni anticipat ancoreaza definitiv DNA-ul ca principala arma impotriva coruptiei in Romania . Procurorii DNA isi vor face treaba in continuare la fel de bine ca si pana acum ,lucru de care noi cetatenii de rand nu ne indoim deloc .Toti ce care au gresit trebuie sa plateasca pt faptele lor .In acest moment sustiunerea totala a DNA-ului de catre noul presedinte ales reprezinta singura speranta a Romaniei pt un viitor normal,fara coruptie ,santaje si mita.
Un om de onoare si cu demnitate trebuie sa raspunda pt faptele sale si sa execute nemijlocit o anume sentinta a justitiei ,nu sa planga si sa cera mila,amnistie sau gartiere .Cel mai bun exemplu este sportivul Gica Popescu, care executa cu demnitate si onoare pedeapsa , nu si-a facut nici o cerere de gratiere cu totul ca un potential concurent la fotoliul prezidential de dragul senzationalului batea non-stop apa in piua cu chestia asta,doar ,doar a prinde niscai voturi,insa efectul bumerang s-a vazut in minunea din 16 nov 2014
Singura noastra speranta pt o Romania normala in acest moment o reprezinta DNA-ul ,si suntem convinsi ca procurorii DNA nu ne vor dezamagii niciodata,mai ales ca sunt susutinuti neconditionat de catre d-l Klaus Werner Iohannis presedintele Romaniei.