Scenă terifiantă, marţi seară, în parcarea de pe acoperişul de la „Iulius Mall”: o tânără în vârstă de 17 ani, aflată acolo, împreună cu sora ei şi cu încă o prietenă, a fost înjunghiată, de mai multe ori, în picior, de către un minor, rămas deocamdată necunoscut. Culmea, acesta, înainte să comită gestul a exclamat, uitându-se la prietenii care-l însoţeau: „Pe asta cu breton vreau s-o cuţitesc!” Şi, după ce-a înţepat-o de câteva ori pe fată, a scuipat-o şi apoi a coborât, fără probleme, în mall!, conform BZC.ro.

Minora, elevă la un liceu bun din Cluj-Napoca şi domiciliată în comuna Feleacu, aşteaptă, însoţită de mama ei, să fie invitată în cabinetul de consultaţii al I.M.L.Cluj.

Interpelată de reporterul BZC, femeia îi permite, binevoitoare, fetei sale, să-mi relateze chiar ea incidentul. Nemaiaşteptând alte invitaţii, fetiţa –  încă timorată de întâmplarea trăită în ziua precedentă- îşi începe, cu dificultate, povestirea:“Ieri, mă aflam împreună cu surioara mea şi cu încă o prietenă,  în parcarea aflată pe acoperişul lui Iulius Mall şi mâncam pufuleţi, vorbind de-ale noastre şi admirând priveliştea. Ieşisem puţin la aer, sătui de atâta stat în casă. La câţiva metri depărtare se aflau alţi tineri – doi băieţi şi două fete – evident de condiţie bună, eleganţi şi îmbrăcaţi complet în negru, mai mici ca vârstă decât noi. La un moment dat, unul dintre băieţi s-a apucat să se joace cu un cărucior pentru alimente, prin preajma noastră. La care, celălalt, care nu depăşea vârsta de 15 ani ani, le-a zis fetelor, uitându-se fix către mine: “Pe asta cu breton vreau s-o cuţitesc”. Eu, neştiind că vorbeşte serios, am râs. Dar el, nici una, nici două, a scos un briceag imens, pe care l-a desfăcut şi s-a apropiat de mine.”

Tânăra mărturiseşte, în continuare, că în momentul în care a văzut lama bricegului, lungă de vreo 25 de centimetri – şi foarte ascuţită – a paralizat, efectiv… “Şi a început să mă împungă, prin blugi, găurindu-i şi făcând să-mi pornească sângele. M-a înţepat de vreo trei ori, în ciuda rugăminţilor mele, fierbinţi, să se liniştească. La un moment dat, a vrut să urce cu lama spre abdomenul meu.  Atunci, am parat cu mâna stângă şi el m-a tăiat la palmă. Iar eu, cu sângele curgând din două locuri – picior şi palmă – continuam să-l implor să mă lase-n pace… Într-un final m-a ascultat, a făcut doi paşi, dar s-a întors, imediat, şi m-a scuipat în faţă. Abia după aceea a plecat, mulţumit, coborând scările spre mall, cu ceilalţi din grup după el” – declară tânăra.

La rândul său, mama fetei arată că, imediat după incident, însoţitoarele fiicei sale i-au oprit sângerarea, cum au putut şi au anunţat-o, telefonic. Apoi, toate patru s-au deplasat la Poliţia Municipiului, din cartierul Dâmbu Rotund, unde au relatat oamenilor legii păţania  trăită şi au făcut plângere împotriva agresorului necunoscut.

“Nu ne-a venit să credem ce s-a întâmplat, fiindcă adolescenţii, din grupul în care se afla agresorul, erau toţi eleganţi şi păreau de familie bună – nu drogaţi sau boschetari! Dar, sunt convinsă că, în scurt timp, pe baza imaginilor de pe casetele camerelor de supraveghere, agresorul va fi identificat. Iar acum am venit să ridicăm de la I.M.L. certificatul medico-legal, ca să-l prezentăm, urgent, poliţiei.

Am înţeles de la ei, de asemenea, că acest caz reprezintă o urgenţă majoră şi se ocupă cu maximă prioritate” – trage concluziile mama fetei.  Curând, tânăra este poftită în cabinetul de consultaţii şi se întoarce, la scurt timp, cu un certificat, în care legiştii i-au recomandat câteva zile de îngrijiri. Apoi, grăbite, cele două salută politicos şi părăsesc instituţia medicală clujeană…, a încheiat sursa citată.

2 COMENTARII

  1. Ce cauta sa facă reclamație în Damb dacă s a întâmplat la Iulius Mall.? N aveau telefoane sa sune, sa strige după ajutor.? Unde erau paznicii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here