Traian Floarea Ianson este ţeparul despre care Gazeta de Cluj a scris în mai multe rânduri că a vândut apartamente într-un bloc nefinalizat şi fără autorizaţie. Oamenii care au cumpărat apartamente şi garsoniere pe strada Fabricii nr. 65 – 67 din cartierul Mărăşti şi pe strada Miko Imre nr. 14 din cartierul Zorilor s-au trezit că nu li s-a dat în primire apartamentele plătite de către ei chiar din 2009 sau, mai rău, când au vrut să le ia în primire s-au trezit că locuinţa le este ocupată de către un alt cumpărător.

Mulţi dintre aceşti clienţi au depus plângeri penale împotriva escrocului pentru apartamentele neonorate de către acesta, indignaţi că şi-au irosit economiile de-o viaţă pe promisiunile lui Floarea Ianson.

Acesta s-a bucurat de-a lungul anilor şi de o protecţie specială – fiind fiul Marianei Ianson, fosta şefă la Casa de Pensii Cluj, implicată într-un dosar de mită – şi a acţionat nestingherit, primind doar sancţiuni minore din partea autorităţilor. Reamintim de asemnea faptul că acesta şi-a prins în plasă victimele oferindu-le preţuri ce sfidau orice concurenţă: 28.000 de euro pentru un apartament cu o cameră şi 33.000 de euro, pentru unul cu două camere.

În ultima vreme acesta – în ciuda faptului că era pândit zi şi noapte de zeci de perdanţi – nu putea fi contactat. Totuşi, cu o dibăcie ieşită din comun acesta angaja în continuare noi şi noi contracte, prinzând în mrejele sale noi şi noi clienţi, în special din localităţile limitrofe Clujului. Astăzi, vineri 27 mai, la închiderea ediţiei am primit din partera I.P.J. Cluj următorul comunicat, reprezentând vestea pe care zeci de clujeni o aşteaptă de ani de zile:

„În urma investigațiilor efectuate și a probatoriului administrat, polițiștii au reținut un bărbat cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, fapte prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 700.000 de euro.

La data de 26 mai a.c., pentru documentarea activității unui bărbat bănuit de comiterea unor înșelăciuni, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu luptători de acțiuni speciale, au efectuat 3 percheziții domiciliare în mai multe locații de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, au fost ridicate documente și înscrisuri care relevă activitatea infracțională a celui în cauză, precum și bunuri care pot fi valorificate, în vederea recuperării prejudiciului creat.

În sarcina bărbatului de 30 de ani, din Cluj-Napoca, au fost reținute 37 de infracțiuni de înșelăciune și o infracțiune de distrugere, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

În fapt, în perioada 2009-2016, în calitate de constructor – persoană fizică, ar fi indus în eroare persoanele vătămate cu privire la vânzarea unor imobile în cartierele Mărăști și Zorilor, din Cluj-Napoca.

Astfel, bărbatul ar fi încheiat antecontracte de vânzare-cumpărare cu persoanele vătămate, ulterior nerespectându-și obligațiile asumate prin acestea, referitoare la termenul de predare a posesiei și folosinței imobilelor și la interdicția înstrăinării imobilelor altor persoane.

De asemenea, acesta ar fi demontat ușa unui apartament înstrăinat unei părți vătămate, faptă pentru care a fost reținută infracțiunea de distrugere. Prin faptele sale, ar fi creat un prejudiciu total de circa 700.000 de euro. În baza probatoriului administrat, față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. În cauză, se continuă cercetările, sub coordonarea unității de parchet competente”, se arata în comunicatul IPJ Cluj.

9 COMENTARII

  1. Da este o victorie, doar de imagine, dar cand te gandesti ca sunt atatia pagubiti care nu mai au sperante sa recupereze banii pe care I-au dat escrocului. ATENTIE trebuie retinuti si notarii de pe str. Republicii MURESAN DORINA & company si alti notari care au contribuit cu buna stiinta la escrocarea pagubitilor.Bietii oameni stau neputinciosi si vad cum li s-a dus munca de o viata.Consider ca notarii cu care a lucrat Ianson au aceeasi vina ,umpandu-si si ei conturile de pe spinarea pagubitilor ,mai cu seama ca ei stiau ca tot ce face escrocul este in neregula.Sa dea bunul Dumnezeu ca oamenii pagubiti sa primeasca inapoi banii ,pe care I-au muncit cu truda.

    • Sunt la fel de vinovati ,pentru ca cel care cumpara,considera ca antecontractul intocmit de un notar este legal si in consecinta promitentul vanzator este in regula cu actele.D-na notar Muresan Dorina oare nu stia ca Ianson vindea un apartament la 3-4 persoane,ea fiind cea care intocmea antecontractele ?

  2. Sare in ochi !
    Dar cu teapa data de Tower , a lui Chezan, cu ajutorul escrocilor din politica si a unor mari personalități , ce mai știți ? Sau ăștia au protecție?

  3. Felicitari pentru victorie. Astia care am ramas cu apartamentele neterminate ne bucuram maxim ca l-au inchis, asa s-a dus ultima sansa sa le termine cineva vreodata. Felicitari inca o data, va sunt super recunoscator, sunteti de treaba, sa va fut.

  4. Victorie pentru cine ziaristi prosti, handicapati, scrieti pe net labagiilor si aveti rahat la cur dobitocilor sa veniti sa imi tencuiti apartamentul sugemeati pula de prosti ca pul stramba

  5. Cu puțin noroc parte din victime pot recupera prejudiciile măcar prin preluarea unor apartamente. Pe Miko Imre mai sunt apartamente libere care sunt sechestrate acum.

  6. Bn si pina la urma sa se terminal de finisat blocurile de pe Miko imre ca e jumatate ridicat stie cineva ceva? Ca si eu miam cumparat apartament acolo si vrea sa stiu ce se intimplat pina uni prea tirziu va tog sami raspundeti daca stie cineva ceva va rog astept raspunsul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.