Clubul Rotaract Baia Mare TEAM organizează și anul acesta evenimentul caritabil Balul Inimilor, cu scopul strângerii de fonduri pentru dotarea unei noi secții de transfuzie sanguină a Spitalului Județean „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Evenimentul va avea loc în data de 24 februarie, începând cu ora 19:00, la un local din Municipiul Baia Mare și este deschis tutror celor care doresc să se alăture cauzei.

 

Anul acesta, fondurile stânse vor sprijini înființarea unei noi secții de transfuzie sanguine în incinta Spitalului Județean „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, cu care s-a semnat deja un accord de colaborare. Mai exact, aceste fonduri vor fi îndreptate spre achiziționarea unui agitator de trombocite, aparat esențial pentru funcționarea unei astfel de secții.

 

Evenimentul este deschis tuturor celor care doresc să se alăture cauzei, și va avea în program momente artistice, o tombolă și o licitație cu obiecte de artă sau articole sportive cu autograf. Participarea la eveniment se face pe bază de donație – 300 lei/pereche sau 200 lei/persoană. Înregistrarea se poate face online, accesând link-ul: http://www.rotaractteam.ro/balul-inimilor-2018/

 

,,Credem că este important ca donatorul să primească respectul și confortul pe care îl merită pentru gestul său nobil, dar este important și ca acest proces să fie unul accesibil, pentru ca numărul lor să crească. De aceea am ales acest scop pentru ediția a IV-a – am întâlnit mulți donatori care și-au exprimat dorința de a putea să doneze și în incinta Spitalului Județean Dr. Constantin Opriș. Îi invităm cu mare drag alături de noi pe toți cei care își doresc să sprijine și să încurajeze salvarea de vieți prin donarea de sânge. Le vom oferi în schimb experiența Balului Inimilor, care a fost și continuă să fie un loc unde se întâlnesc oamenii care rezonează cu valori precum altruismul, prietenia și cetățenia activă.” a declarat Brian Cristian, președinte Rotaract Baia Mare TEAM.

 

Balul Inimilor este deja un proiect de tradiție pentru Municipiul Baia Mare, făcând parte din campania „Donează Sânge, Salvează Vieți” a Clubului Rotaract Baia Mare TEAM. Acesta este, în primul rând, un eveniment caritabil creat în scopul strângerii de fonduri pentru îmbunătățirea confortului donatorilor și transformarea procesului de donare de sânge într-unul cât mai accesibil. Cele trei ediții de până acum au reușit deja să transforme ceea ce se numește ,,circuitul donatorului” la Centrul de Transfuzie Sanguină din Baia Mare, prin renovarea unui grup sanitar, renovarea și estetizarea sălilor destinate donatorilor, înlocuirea unor piese de mobilier și, nu în ultimul rând, achiziționarea unui scaun special pentru afereză.

 

Pentru cei care doresc să se implice și să susțină cauza, dar nu pot fi prezenți la eveniment, se pot face donații online accesând link-ul: https://oameni.sprijina.ro/cauze/achizitie-agitator-trombocite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here