Peste jumătate dintre membrii Guvernului Orban, propus și care urmează a fi supus votului de învestitură luni, au studii în domeniul securității și apărării naționale ori legături sau simpatii cu zona gradelor și treselor, scrie România Curată.

LISTA CONFORM ROMÂNIA CURATĂ:

Raluca Turcan (vicepremier): Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Colegiul Naţional de Apărare, Curs postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale: Securitate şi Bună Guvernare (2011).

Bogdan Aurescu (externe): Colegiul Naţional de Apărare din Bucureşti (2001);

Marcel Vela (MAI): un obișnuit al cursurilor și sindrofiilor de securitate națională ale New Strategy Center

Nicolae Ciucă (MApN): înalt militar, Șef al Statului Major al Forțelor Terestre;

Virgil Popescu (economie): studii postuniversitare la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu” (2008); Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Colegiul Național de Apărare (2005); membru în echipa proiectului „Centru pilot eLearning pentru dezvoltarea si distribuirea de continut digital in domeniul securitatii nationale si managementului crizelor” (MEN – ANCS).

Cătălin Predoiu (justiție): pe vremea când era ministru al Justiției s-au pus bazele cooperării între servicii și parchete. La audierile de zilele trecute, Predoiu a admis că percepția publică este negativă vizavi de protocoalele secrete dintre SRI și procurori, însă afirmă că „numai un studiu bazat pe date concrete si cifre oficiale poate stabili daca a fost vorba de o incalcare sistematica sau acte izolate.” La cum a scăldat-o, mare lucru să nu se întoarcă era protocoalelor!

Monica Anisie (educație): deține un atestat de la Academia Națională de Informații – OSCINT pentru Management educațional preuniversitar (2011).

Ionuț Stroe (tineret și sport): absolvent al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” (2013) și al Colegiului Naţional de Apărare de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” (2010).

Lucian Bode (transporturi): absolvent al cursului de “Securitate şi bună guvernare” de la Colegiul Naţional de Apărare “Carol I” (2011); masterat în Managementul Securităţii în Societatea Contemporană- Univ. Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca (2011).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.