Tarifele pentru polițele de asigurare au crescut simțitor în ultima perioadă, însă acestea pălesc în comparație cu costurile de reparație ale unor pagube rezultate în urma unui accident rutier în care sunteți implicat sau, mai grav, de care sunteți responsabil.

Partea bună, însă, este că online puteți încheia orice tip de asigurare auto adaptată bugetului dumneavoastră dacă știți unde să căutați și cum să alegeți compania de asigurare care să vă pună la dispoziție instant o selecție de oferte asigurari auto din care să alegeți tipul de acoperire dorit.

Pachetele de oferte de asigurari auto diferă în funcție de tipul de garanție oferită asiguraților în caz de accident. Un prim tip de acoperire este oferit de asigurarea auto care despăgubește daunele provocate de dumneavoastră unui alt participant la trafic.

Apoi este polița de asigurare care acoperă pagube materiale cauzate propriului autovehicul, indiferent de responsabilul de accident și, nu în ultimă instanță, discutăm despre categoria de oferte de asigurari auto pentru companiile transportatoare de bunuri.

Vă invităm să rămâneți alături de noi până la finalul acestui articol și veți descoperi pe scurt câteva diferențe între tipurile de oferte asigurari auto, cum puteți încheia online un contract de asigurare pentru mașina dumneavoastră și la ce să fiți atent când cumpărați polite de asigurare online. Să începem!

Oferte asigurari auto disponibile pe piață

Pe piață vei descoperi două categorii de oferte asigurari auto disponibile pentru un autovehicul de uz personal și o a treia categorie de asigurare destinată transportatorilor de bunuri. Fiecare dintre ele fiind concepută pentru a vă proteja împotriva unor riscuri specifice.

Asigurarea obligatorie RCA

Printre cele mai importante oferte asigurari auto se numără contractul RCA. Asigurarea RCA este impusă de lege, poate fi încheiată atât de persoane fizice, cât și de persoane juridice și are rolul de a oferi despăgubiri șoferului prejudiciat în urma unui incident cauzat de autoturismul care este responsabil de provocarea daunelor.

Din punctul de vedere al eficientizării procesului de despăgubire, puteți încheia oferte asigurari auto obligatorii cu sau fără decontarea directă a pagubelor. Diferența dintre cele două stă în faptul că un contract de asigurare RCA cu decontare directă scurtează timpul pe care prejudiciatul îl așteaptă pentru a primi despăgubirile, întrucât cererea poate fi înaintată propriului asigurator.

Reglementările stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiară prevăd că un contract obligatoriu de asigurare acoperă prejudiciile în situații specifice și cu referire la următoarele daune: accidente rutiere între doi participanți la trafic, vătămări corporale și răspundere juridică exclusiv părții vătămate.

Asigurarea facultativă CASCO

Polita de asigurare CASCO face parte din categoria de oferte asigurari auto facultative, dar mult mai cuprinzătoare decât polita RCA, întrucât acoperă reparațiile mașinii dumneavoastră, indiferent de cine este vinovat. Aceste oferte asigurari auto suplimentare propun două opțiuni diferite de acoperire prin care vă puteți proteja masina: full CASCO sau CASCO standard.

Polita de asigurare facultativă standard acoperă următoarele prejudicii produse pe teritoriul țării: daune provocate în urma coliziunilor cauzate din vina asiguratului, daunele provocate de alte persoane prin vandalism, daunele provocate de condiții meteo nevaforabile și daunele provocate de tentative de furt.

În plus față de contractul standard de asigurare, un contract full CASCO asigură acoperiri suplimentare pentru prejudiciile produse în afara țării, de un alt șofer decât proprietarul autoturismului, cât și reparația daunelor produse asupra jantelor ori a anvelopelor.

Asigurarea CMR

Contractul de asigurare pe răspundere civilă a transportatorilor de mărfuri este adresat exclusiv persoanelor juridice și acoperă daunele produse asupra bunurilor transportate, indiferent de responsabilul de producerea accidentului.

În cele mai multe cazuri, polita de asigurare CMR acoperă costul reparațiilor, al înlocuirii sau al cheltuielilor medicale suportate ca urmare a unor accidente rutiere. Aceste oferte asigurari auto pot acoperi, de asemenea, costul cheltuielilor de judecată în cazul în care accidentul se soldează cu un proces.

Oferte asigurari auto: Online puteți încheia imediat contractul de asigurare

Sunt atâtea motive pentru care să renunțați la procesul fizic de încheiere a unei asigurari auto, iar poate că cel mai important face referire la timpul dumneavoastră. Varianta digitală propune o modalitate rapidă prin care puteți beneficia instant de politele auto dorite din confortul casei.

Mai mult, dacă optați pentru un contract de asigurare online, evitați deplasările, birocrația impusă de companiile asiguratoare, cât și drumurile obositoare pentru a colecta cele mai bune oferte asigurari auto. Tot ce trebuie să faceți este să completați câteva câmpuri libere în cadrul unui calculator de asigurare și dispuneți imediat de cele mai bune oferte asigurari auto pentru dumneavoastră.

Nu este nevoie decât de datele dumneavoastră cu caracter personal ce țin de identificarea proprietarului auto, cât și de o serie de detalii tehnice cu privire la autoturismul asigurat.

Date despre proprietarul autovehiculului asigurat

 • Detalii despre proprietar (persoană fizica/juridica)
 • Nume și prenume
 • CNP
 • Seria și numărul cărții de identitate
 • Adresa completă
 • Data de la care să înceapă contractul de asigurare
 • Perioada de valabilitate pentru care optați

Date despre autovehiculul asigurat

 • Număr de înmatriculare
 • Marca autovehicului
 • Modelul de vehicul
 • Tipul de combustibil
 • Serie șasiu
 • Serie carte auto (CIV)
 • Masa maximă autorizată
 • Capacitate cilindrică
 • Anul de fabricație
 • Numărul de locuri
 • Puterea motorului

Cât durează să încheiați cele mai bune oferte asigurari auto online?

Completarea tuturor datelor personale și de identificare ale vehiculului pe care doriți să îl asigurați durează doar câteva secunde. Iar dacă alegeți să lucrați cu un broker de asigurare, veți primi o listă de oferte asigurari auto de la cei mai cunoscuți asigurători de pe piață.

După ce analizați toate ofertele, puteți începe procesul de achiziție. Selectarea poliței și alegerea metodei de plată dorite este tot ceea ce este necesar pentru a cumpăra polița de asigurare online.

Pint.ro facilitează procesul de plată prin intermediul a două opțiuni pe baza cărora puteți face achiziția: plata online cu cardul sau plată ramburs la curier. În doar câteva minute de la efectuarea plății, veți primi toate detaliile și contractul de asigurare prin e-mail.

Alegeți să încheiați astăzi o asigurare auto online cu Pint.ro!

Fie că sunteți în căutarea unei oferte asigurari auto complete sau de răspundere civilă, calculatorul Pint.ro vă va ajuta să găsiți cea mai bună ofertă posibilă, astfel încât să vă puteți concentra pe ceea ce este important — să conduceți în siguranță la destinație. Comparați tarifele astăzi și alegeți cele mai bune oferte asigurari auto doar pe Pint.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here