Orice proiect imobiliar pe care Dorin Bob intenționează să-l inițieze, primul contestatar este Mihai Chezan, prin avocatul Mihai Ielciu. Evident, planul țeparului Chezan este să-i pună bețe-n roate dezvoltatorului imobiliar pentru a-i bloca proiectele. Asta, după ce Chezan s-a folosit de tertipuri ca să pună mâna pe Tower și să-l excludă pe Bob din ecuație.

Societatea Cluj Napoca Estate a elaborat Planul Urbanistic Zonal în vederea edicării unui ansamblu cu funcțiuni comerciale, mall, birouri, servicii de interes public – hotel, parking, spații pentru loisir. Practic, în zona Cora din cartierul Grigorescu se dorește construirea unui imobil cu 40 de etaje și unul de 12 etaje, care vor fi deservite de 2500 de locuri de parcare propuse. Proiectul include și un parking de tipul park and ride cu 500 de locuri.

Beneficiarul investiției este Cluj Napoca Estate SRL, administrată de francezul Gregori Bertrand Herve Marcel. Societatea are ca și acționari companiile olandeze Melfort BV și Deparro BV.

După ce în presă au apărut informații că în proiect ar fi implicat Dorin Bob, Mihai Chezan și-a pregătit obiecțiunile pentru a contesta proiectul. Reprezentat de avocatul său Mihai Ielciu, Chezan a trimis către Consiliul Local Cluj-Napoca o adresă referitor la Planul Urbanistic Zonal de pe Bulevardul 1 Decembrie 2018 nr. 142 (zona Cora). Prin adresa respectivă, Chezan spune că pe site-ul primăriei nu a fost depusă toată documentația PUZ și cere primăriei să refacă procedura de consultare a publicului. De asemenea, cere să i se comunice toate procesele verbale din ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) privitoare la PUZ-ul din zona Cora. Chezan, prin avocat mai cere să i se comunice dacă PUZ-ul conține acordul tuturor proprietarilor terenurilor din zonă.

Bețe-n roate și pentru blocarea proiectului pentru cimitirul de pe Calea Turzii

Mihai Chezan, prin avocat Mihai Ielciu a cerut Primăriei Cluj-Napoca dorește blocarea proiectului pentru noul cimitir de pe Calea Turzii, al cărui beneficiari sunt Arhiescopia Vadului, Feleacului și Clujului și societatea Studium Green, controlată de dezvoltatorul imobiliar Dorin Bob.

Fără să aibă vreun alt interes decât blocarea proiectului lui Dorin Bob, Mihai Chezan, prin avocat Mihai Ielciu, spune ”toate actele emise au la bază prezentarea și constatarea falsă a unui cimitir existent, când în realitate pe parcela vizată nu a mai fost utilizată drept cimitir încă din anul 1944, chiar și osemintele depuse în anii 1944 fiind exhumate și mutate în anii 2013 și 2015 în baza acordurilor guvernamentale existente, organele abilitate din Germania și Ungaria exhumând osemintele și transferându-le în cimitire speciale destinate acestui scop. Pentru a nu confunda amplasamentul cu cel al Cimitirului Evreiesc, menționăm că în zonă există într-adevăr un cimitir activ, însă amplasat pe alt teren. (…)”.

Mihai Chezan consideră că hotărârea de Consiliu local este ilegală, motiv pentru care cere revocarea sa. Practic, omul care a țepuit peste 100 de oameni este îngrijorat acum de sănătatea comunității.

”Amplasarea unui cimitir într-o zonă dens populată cu un puternic caracter rezidențial și economic este nu doar nelegală, dar și inoportună cât de periculoasă pentru sănătatea comunității”, spune Chezan.

Vă prezentăm câteva scenarii prezentate de Chezan care vor afecta siguranța și sănătatea rezidenților din zonă:

”-Poluarea mediului ambiant prin înhumarea unor cadavre lângă casele unor cetățeni, inclusiv în situația în care există minori care locuiesc în împrejurimi.

-În urma fiecărei ploi, apa pluvială care va traversa cimitirul se va scurge pe parcele învecinare, fenomenul prezentând un risc septic și bilogic major.

– Valoarea proprietăților va fi serios diminuată datorită amplasamentul cimitirului.

– Nu este respectată limita minimă a zonei de protecție sanitară.

– Riscul generat de amplasarea unui obiectiv des circulat de o stație de carburanți sub limita minimă admisă de lege – 50 de m- față de rezervoarele stației Lukoil aflate în proximitate”.

Mai mult, Chezan, pretinde că Dorin Bob a prezentat fals existența unui cimitir real, care în realitatea nu ar exista, inducând în eroare administrația locală.

”Pentru a crea o falsă aparență de legitimitate, beneficiarul real al actelor – Studium Green, nu a promovat direct documentațiile de urbanism, ci acestea au fost promovate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, inducând astfel autorităților falsa impresie de susținere a demersului de către o importantă instituție religioasă sub falsul pretext al amenajării unui cimitir public, ortodox, când în realitate viitorul cimitir va fi unul privat, administrat în exclusivitate de către un beneficiar persoană juridică”, spune, puțin ofticat, Mihai Chezan.

Evident, Primăria a demontat afirmațiile lui Chezan, iar Consiliul Local a respins plângerea prealabilă formulată de Mihai Chezan, prin avocat Mihai Ielciu.

Amintim că în anul 2018, Dorin Bob a preluat, prin intermediul firmei Studium Green, proiectul Tower de la Mihai Chezan. Odată cu preluarea proiectului, pentru a reîncepe lucrările, a trebuit să îi despăgubească pe clienții înșelați de Chezan. Practic, Dorin Bob s-a băgat în afacerea Tower pentru a salva zecile de familii păgubite și a demara lucrările de finalizare a construcției de pe Calea Florești, însă Chezan nu a jucat corect în această tranzacție și a încercat prin interpuși să îl stoarcă de bani pe Bob.

Interese meschine în a bloca și afacerea Park Lake 2

Mihai Chezan a încercat cu orice preț blocarea proiectului Park Lake 2 din cartierul Gheorgheni, afacere derulată de firma Amistar Euroconsult, deținută de Claudiu Zaharia și Robert Grigorescu. Chezan ar fi dorit să cumpere terenul pe care se construiește Park Lake, dar a renunțat, iar terenul a fost vândut firmei Amistar. De aici, a pornit tot demersul lui Chezan de a bloca cu orice preț acest proiect imobiliar.

Reprezentanții firmei Amistar Euroconsulting au depus o plângere penală împotriva lui Mihai Chezan, artizanul afacerii Tower, și a avocatului său, Mihai Ielciu. Reprezentanții firmei imobiliare spun că Mihai Chezan le-a cerut un milion de euro pentru a debloca proiectul imobiliar Park Lake 2. Plângerea penală formulată de Claudiu Zaharia a fost respinsă.

Potrivit informațiilor, Chezan ar fi încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru terenul pe care se edifică proiectul Park Lake 2 din Cluj Napoca. Însă, el nu a mai continuat procedurile pentru cumpărarea terenului respectiv. Ulterior, terenul a fost vândut firmei Amistar, care s-a apucat de construirea proiectului imobiliar Park Lake 2.

Însă, Mihai Chezan s-a notat în cartea funciară a terenului cu antecontractul de vânzare-cumpărare și le-a cerut patronilor Amistar un milion de euro pentru a renunța la pretențiile avute, astfel că proiectul a fost blocat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.