Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS. Agerpres / EPA / MARTIAL TREZZINI

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, cere statelor bogate stoparea tranzacțiilor bilaterale, susținând că acordurile care sunt încheiate cu producătorii lasă țările sărace fără posibilitatea de a-și vaccina cetățenii.

„Ţările bogate au cea mai mare parte a aprovizionării”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o declaraţie critică cu privire la naţionalismul vaccinurilor, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

„Nicio ţară nu este excepţională şi nu ar trebui să sară coada şi să îşi vaccineze toată populaţia, în timp ce unele ţări rămân fără vaccin”, a adăugat el.

El a cerut ţărilor şi producătorilor să nu mai facă tranzacţii bilaterale şi a îndemndat pe cei care au comandat doze în exces să le predea imediat programului COVAX care facilitează partajarea a vaccinului.

În timp ce Tedros nu a denumit ţări, Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu Pfizer şi BioNTech pentru 300 de milioane de doze suplimentare din vaccinul COVID-19 într-o măsură care ar oferi UE aproape jumătate din producţia globală a firmelor pentru 2021, potrivit Digi24.

Luptele pentru vaccinuri s-au accelerat pe măsură ce guvernele se luptă să îmblânzească şi variante mai infecţioase identificate în Marea Britanie şi Africa de Sud, care ameninţă să copleşească sistemele de sănătate.

Citește și Un medic din România a fost confirmat cu Covid-19 după ce s-a vaccinat

1 COMENTARIU

  1. Ziarule de Cluj,nu mai face atata propaganda ticalosiei.Toata lumea stie ca acest vaccin este o boala curata asezata de politicienii lumii pe masa de tratament,cu picioare putrede,ale omenirii.Cel mai bun vaccin,si cel mai natural este:4-5 lamai stoarse,putin ceai cald sau apa calda in care se dizolva una-douo linguri de miere naturala,nu melasa,toate amestecate si baute seara la culcare.Se mai poate adaoga si o aspirina.Asta este salvarea,nu vaccinul ala facut de altii cu niste scopuri ascunse,in mod sigur:de anihilare a populatiei si stoarcera ei de bani pe ultima lor suta de metrii pe acest Pamant.Acest leac,sau mancare se poate repeta ori de cate ori omul se simte intepat de nefirescul din organismul sau.Sanatate cu cinste si onoare pe potecile intortochiate ale fricii ce s-a last peste omenire,sprijita de guvernele de ocupatie ale majoritati natiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here