Directorul de proiect al Autostrăzii Transilvani din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Radu Gaşpar, a fost demis de către ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, informeaza Evenimentul Zilei. Oficialii CNADNR l-au acuzat pe acesta că a comis o serie de „nereguli”. Oficialii Bechtel, constructorii Autostrăzii Transilvania, s-au plâns în repetate rânduri că reprezentanţii CNADNR nu le pun la dispoziţie frontul de muncă.
 
Săptămâna trecută oficialii Bechtel au acuzat faptul că nu pot continua lucrările la Autostrada Transilvania, din cauza unui stâlp care nu a fost mutat de către CNADNR. Totodată, au fost semnalate 30 de sonde ale Petrom amplasate la Suplacu de Barcău exact pe traseul autostrăzii.  Cei de la CNADNR au găsit ”ţapul ispăşitor” pentru amplasarea acestor sonde şi l-au dat afară pe Gaşpar. Suma necesară pentru mutarea sondelor se ridică la 50 de milioane de euro.  Înlocuitorul lui  Gaşpar ar putea fi Valentin Manolache.
 
Oficialii Bechtel nu vor să comenteze demiterea lui Gaşpar. “Nu vreau să comentez nimic despre acest subiect (n.r. demisia lui Gaşpar). Dacă traseul Autostrăzii Transilvania este cel mai bun ar trebui să aflaţi de la CNADNR”, a declarat Bogdan Sgârcitu, directorul de comunicare al Bechtel.

Tiberiu Hrihorciuc

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here