Omul de afaceri Costică Pocol, proprietarul Hotelului Cristian din Piața Mihai Viteazu, aflat într-o stare avansată de degradare, a împrejmuit imobilul cu un gard, forțând pietonii să folosească partea carosabilă.

„Când vrei să ascunzi ruina sub preș, sau după gard în cazul acesta, dar nu reușești decât să atragi atenția asupra ei. (…) Nu îmi dau seama la ce s-au gândit cei care au ridicat acest gard sau cei care l-au autorizat. Desigur, în eventualitatea în care are autorizație. Gardul nu rezolvă nimic, ba chiar perturbă și mai mult libertatea de mișcare a pietonilor ce sunt acum obligați să ocolească hotelul pe carosabil.

În ședința Consiliului Local din 22 februarie a fost adoptat un proiect de modernizare a Liceului Bălcescu și de reabilitare a străzilor adiacente, inclusiv a străzii Argeș, în valoare de 18.3 milioane de euro. Am solicitat atunci ca tema concursului de soluții pentru reamenajarea zonei să includă și clarificarea situației Hotelului Cristian.

Răspunsul Primăriei la acel moment a fost că nu există cadrul legal pentru demolarea hotelului. Nu putem însă investi aceasta sumă și nu putem deschide un șantier de asemenea anvergură fără să rezolvăm problema hotelului construit în mijlocul trotuarului. Trebuie să folosim toate pârghiile pe care le avem la dispoziție pentru a îndepărta această construcție aberantă ce, de 20 de ani, sfidează orice regulă urbanistică și orice normă de siguranță”, scrie Alexandra Oană, consilieră în Consiliul Local Cluj-Napoca, pe pagina de Facebook. 

3 COMENTARII

  1. Si cine ia dat autorizatie pt. gard? Ma-ta? Nu aveti cadru’ legal… sunteti niste retardati.Sa nu-mi spui ca a „tras” gardu’ pe autorizatia veche ca ma pis in gura voastra de onanisti si onaniste.

      • Avand in vedere ca Domnia Voastra (ziaristul Razvan Robu) doar relatezi ce a scris ALTCINEVA, care intamplator este CONSILIER LOCAL(!!!!), ca tu ca ziarist N-AI CUM sa „dai autorizatii de construire, sa verifici legalitatea constructiilor, sa te vaieti ca „nu sunt posibilitati legale pt demolare” , este de domeniul logicii ca NU M-AM REFERIT LA DOMNIA TA in postarea de mai sus. Nici nu aveam cum. Daca s-a inteles altceva imi cer scuze, desi lipsa logicii nu absolva neintelegerile. Data viitoare am sa scriu cu subiect si predicat. DECI, postarea initiala este destinata exclusiv: BOULUI de primar, IMBECILULUI de sef de la control urbanism si tuturor consilierilor locali care se vaieta de prosti (ignoranti) ce sunt. Sunt de rasul „copiilor prosti din filmele cu Comsomolisti”. Sa-si angajeze consultanti absolventi de stiinte juridice de la Spiru Haret

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here