După ce ministrul Justiției, Stelian Ion, l-a pus pe Alexandru Dumitru secretar de stat, s-a gândit să dea din nou lovitura și să-l pună pe Pîrlog, procurorul rezist, în funcția de consilier, scrie ziarul Național.

Numai că ”lovitura” din 20 ianuarie, atunci când s-a dezvăluit planul ”rezistenței useriste” l-a făcut pe Stelian Ion să renunțe. Așa că urmează să îi dea locul promis lui Bogdan Pîrlog lui Răzvan Horațiu Radu.

Niciun dosar lucrat în România

Numele noului consilier al fostului avocat al lui Mazăre a făcut ceva vâlvă publică doar atunci când Viorica Dăncilă l-a înlocuit din funcția de agent guvernamental la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Totuși, acesta este cunoscut inițiaților sistemului drept unul dintre principalii ”procurori fără chip” aflați mai mereu în pole-position pentru ocuparea unor înalte funcții de conducere, deși experiența lor ”de teren” este zero barat! Iar Răzvan Horațiu Radu a fost la un pas de a fi procurorul general al României, principala sa calitate fiind relația excelentă pe care o are la nivelul multor organisme europene.

Pentru că așa cum fostul său rival Viorel Badea era cunsocut drept ”omul americanilor”, Radu este privit ca și ”omul europenilor”. Pentru că, la scurt timp după intrarea în pâine ca și procuror, acesta a devenit, încă din anul 2006, șef al Serviciului de Integrare Europeană și Programe PHARE din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. După care a fost propulsat direct în sferele europene, ca agent al României la CEDO și la CJUE.

Astfel că scurtul său stagiu de doar câteva luni ca adjunct al lui Bogdan Licu parcă a fost anume ca să îi înlensească ocuparea unei viitoare funcții importante și în România. Acolo unde însă nu a apucat să finalizeze niciun dosar. Dar decât Pîrlog, venirea ”procurorului fără chip” la butoanele Ministerului Justiției este una mult mai ușor de digerat, fie și prin prisma influentului său cerc relațional creat de-a lungul atâtor ani în care a activat în structurile UE…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here