Ruen Laurențiu-Viorel, șef serviciu în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții, pare să fi descoperit secretul prosperității. Cu un portofoliu imobiliar de invidiat, conturi bancare doldora și dividende, omul reușește să transforme fiecare oportunitate într-un câștig. De la terenuri agricole și apartamente achiziționate ca într-un joc de Monopoly, până la dividende uimitoare.

Dacă ar exista un concurs pentru titlul de „Latifundiarul de Cluj”, Ruen Laurențiu-Viorel ar câștiga detașat, fără prea multă concurență. Portofoliul său imobiliar ar putea face invidios chiar și un dezvoltator experimentat. Începând cu terenurile agricole din Rogojel – întinse pe mai bine de 10.000 m², achiziționate din 2012 până în 2024 – și continuând cu terenurile intravilane din Cluj-Napoca și Rogojel, domnul Ruen pare să fie un adevărat vizionar al investițiilor în pământ. Un fel de Ion al zilelor noastre: ”Iar pământul îi era drag ca ochii din cap.”.

Dar nu se oprește aici: un spațiu comercial de 90 m², cumpărat în 2004, a fost doar începutul. În 2020, anul care pentru mulți români a fost marcat de criza economică, pentru domnul Ruen a fost sezonul reducerilor la apartamente. Nu mai puțin de șapte locuințe în Cluj-Napoca, fiecare între 42 și 57 m², au intrat în portofoliul său, ca și cum ar fi fost pachete promoționale de Black Friday. Și, ca să nu uităm de latura rustică, a adăugat în 2022 și o casă de locuit în Rogojel, de 108 m². Cum le folosește pe toate? Poate ca pe o colecție de Monopoly în mărime naturală, că doar nu e pentru muritorii de rând să înțeleagă viziunea unui om atât de „constructiv”.

Când vine vorba de rafinament, domnul Ruen Laurențiu-Viorel pare să aibă gusturi bine definite, iar colecția sa personală ne duce cu gândul la o combinație între un gentleman britanic și un investitor discret din România. Bijuteriile sale, evaluate la 30.000 RON și achiziționate într-o perioadă de 10 ani (1991-2001), sunt probabil amintiri de pe vremea când investițiile în aur erau mai sigure decât orice cont bancar.

În urmă cu 10 ani a mai fost protagonistul unui scandal în presă. Inspectorul șef regional al Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), Laurențiu Viorel Ruen, se apuca de construit. Ruen și-a autorizat pe persoană fizică un bloc pe str. Salcâmului 1-3, la doi pași de Sala Polivalentă, pe malul Canalului Morii. Având în vedere poziția sa, ar urma să se controleze pe sine. Pe teren exista o clădire, actualmente demolată scria Ziua de Cluj pe atunci.

Și pentru a completa tabloul unui om sofisticat, autoturismul Jaguar XJ6, fabricat în 1992, tronează probabil în garaj ca un simbol al luxului retro. Sigur, nu știm dacă îl mai scoate la plimbare sau dacă stă doar de decor, dar un lucru e cert: Nu contează că nu-i ultimul model; contează istoria, rafinamentul și faptul că, pe vremuri, era mașina pe care doar cei cu adevărat privilegiați și-o permiteau.

Dar adevărata splendoare financiară se ascunde în conturi. Cu depozite bancare și fonduri de investiții care însumează peste 91.000 EUR și aproape 10.000 RON în conturi curente, domnul Ruen pare să fie pregătit pentru orice scenariu – de la fluctuațiile pieței financiare până la o vacanță exotică neplanificată. Un cont în euro deschis în 2024 cu un sold de 51.637 EUR este o dovadă că omul nostru are fler când vine vorba de economii.

Când vine vorba de venituri, domnul Ruen Laurențiu-Viorel pare să aibă un talent aparte în a transforma fiecare oportunitate într-o sursă de câștig. Salariul său anual de 87.623 RON, obținut din funcția de șef de serviciu la I.S.C., reprezintă doar vârful icebergului financiar. Adevărata lovitură vine din dividende, care între 2021 și 2023 au însumat peste 331.000 RON.

Firma în cauză, având codul CAEN 6820, se ocupă cu „Închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate” – o activitate cât se poate de potrivită pentru cineva cu un portofoliu imobiliar generos, cum este cazul domnului Ruen Laurențiu-Viorel. Practic, firma pare să fie perfect aliniată cu talentul său de a transforma ziduri și terenuri în fluxuri constante de venit.

Dar, desigur, domnul Ruen nu se oprește aici. Pe lângă ceea ce încasează prin intermediul firmei, reușește să mai obțină și 20.000 de lei anual din chirii personale. Da, ați citit bine. Practic, omul își completează veniturile dintr-o activitate similară, dar separată de cea a firmei. În timp ce compania închiriază proprietăți la scară mai largă, pare că domnul Ruen a rezervat și câteva apartamente „de suflet” pentru a scoate profit direct, fără intermediari.

Citește și: Patru dintre cele cinci steluțe urbanistice pe care le are Primăria Municipiului Cluj-Napoca au picat în plasa justiției

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.