De frica dosarelor DNA, Michael Schmidt, unul dintre locotenenții președintelui Iohannis a plecat din România și s-a stabilit, împreună cu familia, la Viena.

Interesant fiind și că Schmidt a preferat să se refugieze în ”capitala mondială a spionilor”, ci nu în vila sa de lux pe care o deține pe Costa del Sol, în Marbella… Însă unda de șoc a informației care poate provoca un cutremur cum nu a mai fost în sistem și clasa politică vreodată este că în instrumentarea spețelor se avansează deja și pe o pistă care dă fiori Palatului Cotroceni. Și anume activitatea de unic canal de comunicare al lui Michael Schmidt, între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea! Exact în perioada în care cei doi lideri politici erau declarați drept dușmani de moarte! Numai că, uite că la acest nivel ”rarefiat” al sistemului, întotdeauna se lasă o ”portiță” deschisă negocierilor secrete, dacă este nevoie.

Iohannis, nedespărțit de Schmidt încă de când acesta i-a dat primul BMW

Iată însă că Michael Schmidt este acum la Viena, deși după vânzarea afacerii din România a preluat două alte business-uri în Bavaria. Iar faptul că oamenii acestuia deja pierd contract după contract la București, cu ”guvernul meu” la Putere, până și în fața unor bieți consilieri guvernamentali precum Virgil Guran, spune multe! Și parcă pentru ca situația operativă să se complice și mai mult, Liviu Dragnea începe să fie scos de la Rahova nu pentru a fi dus la RMN, ci ca să ”colaboreze pe deplin” cu procurorii anticorupție”… Dar nu neapărat în dosarele asumate deja oficial de DNA!

FSB… BND… Afaceri… Combinații…

Influența lui Michael Schmidt s-a văzut mai bine ca niciodată pe timpul guvernării PSD – ALDE. Atunci când nici măcar ”grupul fanatic” de lângă Liviu Dragnea nu a îndrăznit să oprească numirea în fruntea sinecurii TAROM a lui Wolff Werner Wilhem! Omul lui Schmidt și membru al ”frăției sașilor”. Cea care după Revoluție a cam făcut toate cărțile, mai ales în domeniul afacerilor, în triunghiul geografic Sibiu – Sighișoara – Brașov. ”Frăție” condusă, pe lângă Schmidt, de Jurgen Paul Porr și Andreas Huber.

Până să fie dus cu duba, Dragnea s-a lăsat plimbat cu blindatul Agilis

Însă dincolo de povestea publică de succes a omului de afaceri care a adus BMW-ul în România, Michael Schmidt are și un alt CV, paralel. Și care nu de puține ori a îngrijorat structurile contrainformative românești. Încă de pe vremea când fostul primar al Sibiului nu făcea nicio mișcare fără ajutorul lui Michael Schmidt. Și la figurat, dar mai ales la propriu, întrucât Iohannis se dădea prin Sibiu cu un BMW de fițe pus la dispoziție gratuit chiar de către Michael Schmidt. Cel care, fiind ”maestrul de ceremonii” al cam tuturor delegațiilor germane care descindeau în ”Țara Sașilor” pentru diverse ”combinații de afaceri” nu avea cum să nu fie un obiectiv vital și pentru interesele BND în România. Mai ales că, nu de puține ori, chiar Schmidt însuși nu s-a sfiit să legendeze această ”acoperire”.

Ca atunci când cel mai intim prieten al său, Emil Hurezeanu a fost trimis drept ambasador în Germania, să închidă cercul…Căpătând astfel chiar la vârful sistemului un statut cu atât mai surprinzător, cu cât același Michael Schmidt este și cumnatul lui Renato Usatîi. Cel care, la rândul său nu doar că nu face niciun secret din colaboarea cu serviciile secrete ruse FSB și SVR, dar chiar le solicită acestora să declanșeze ”vânătoarea de fasciști români”! Și considerat în rapoartele contrainformative și omul de legătură al Moscovei cu temutele grupări de crimă organizată din Republica Moldova. Iar cel mai apropiat sfătuitor al președintelui României este cumnatul lui Usatîi! Și pentru ca acest ”puzzle” halucinant să fie complet, nu trebuie utat că, până să fie actuala doamnă Schmidt, fosta Veronica Usatîi ar fi avut o legătură extraconjugală cu ex – președintele Comitetului Național Olimpic al Federației Ruse, Leonid Tegaciov. Un apropiat al lui Dmitri Kozak și al președintelui Vladimir Putin. Putând penetra astfel, prin intermediul lui Tegaciov, cele mai importante medii ale Puterii de la Moscova. Lucru reușit apoi și în România, prin legătura terminată atât de tragic pe care a avut-o cu un membru al familiei fostului premier Adrian Năstase și unul dintre oamenii grei ai Direcției Generale a Vămilor. Numai că ”mapa neagră” a structurilor contrainformative părea definitiv închisă odată cu căsătoria surorii lui Renato Usatîi cu Michael Schmidt, cel mai de încredere om al noului președinte al României, Klaus Iohannis!

Dragnea, plimbat cu blindatul Rheinmetall!

Iar dacă ani de zile toată atenția opiniei publice era îndreptată spre partidele de vânătoare organizate de miliardarul Ion Țiriac pe domeniul de la Balc, Michael Schmidt se afla în spatele unora mult mai discrete, dar și mai productive. Organizate însă în Bavaria. Iar printre nenumărații invitați de marcă ai vânătorilor din Bavaria, aduși cu stricta informare prealabilă a președintelui Klaus Iohannis s-a numărat și Liviu Dragnea! Cel răsfățat de Michael Schmidt nu doar cu statutul privilegiat de invitat special al vânătorii, dar chiar și cu o ”plimbărică” într-un transportor blindat 8X8 produs de compania germană Rheinmetall. Totul după ce Schmidt preluase reprezentarea intereselor de afaceri ale Rheinmetall în țara noastră. Iar primele rezultate ale colaborării cu ”guvernarea Dragnea”s-au și văzut, prin anunțul oficial al unui proiect de construcție la Uzina Moreni a transportoarelor blindate 8X8 Agilis. S-a semnat chiar și un joint venture în acest sens, numai că se pare că ”lăcomia proverbială” a de acum comisionarului din umbră Michael Schmidt a distrus întregul proiect. Și chiar dacă acesta a adus Rheinmetall în România și tot el l-a ”distrus”, concluzia este că președintele Iohannis ar fi încercat astfel să rezolve prin intermediul unui Dragnea cu ”orgoliul gâdilat” de Michael Schmidt diverse ”obligații” externe.

Numai că acum Liviu Dragnea este la Rahova. Iar Michael Schmidt la Viena. În timp ce DNA are în lucru două dosare care îl vizează. Și lui Dragnea tocmai ce i s-a mai arătat ”pisica” unei noi puneri sub acuzare, care ar face imposibilă eliberarea sa condiționată… Asta doar dacă nu cumva fostul ”el lider maximo” își dă seama că a căzut din nou de ”păcăliciul sistemului” și aruncă pe masa procurorilor ultima carte pe care o mai are în mânecă. Iar trecerea la ”next level” Michael Schmidt se anunță una ”dureroasă”, fie că DNA dă sau nu drumul în instanță celor două dosare, arată o analiză făcută de national.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here