In cadrul Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Cluj (DGASPC) a avut loc astazi proba scrisa la concursul pentru ocuparea unui post de sef serviciu. Concursul este organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Este vorba depre Serviciul de interventie in regim de urgenta in domeniul asistentei sociale; cazuri urgente adulti si copii, copii care au comis fapte penale si nu raspund penal si copiii strazii.

La aceasta proba a fost un singur candidat, potrivit Alinei Chiorean, purtatorul de cuvant al DGASPC Cluj. Acesta se numeste Banc Nicolae si, potrivit Ziar de Cluj, este ”omul de incredere al directorului Daniel Tamas, cel care a facut parte, pana acum, din mai toate comisiile de examinare ale DGASPC Cluj”.

In iarna acestui an, chiar si actualul presedinte al Consiliului Judetean ridica intrebari despre modul cum se organizeaza concursurile pentru posturi de conducere la DGASPC. „Despre “faptele de arme” comise de către Daniel Tamaș, șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, asupra copiilor aflați în grija sa, nu numai că am citit de mi s-a urât, dar mi s-au și relatat personal suficiente lucruri pentru a-mi forma opinia fermă că acesta nu își merită funcția cu care l-a procopsit politic partidul. În plus, am avut ocazia să citesc și sesizări cu privire la concursuri pe post la direcția din subordine care au fost mătrășite. Așa că cer decidenților CJ Cluj să facă bine și să lase partipriurile politice și să-l demită din funcție. A trecut vremea să mai apelăm la bun simț și să așteptăm ca acesta să-și dea demisia.

Având în vedere faptul că asupra acestuia s-au formulat plângeri cu privire la modul în care a organizat dubios concursuri pe posturile Direcției, inclusiv un denunț la DNA Cluj cu privire la fapte de abuz în funcție, asupra banilor publici și asupra orfanilor dați în grija lui, solicit control la DGASPC din partea CJ Cluj. Iar cei care l-au susținut până acum în funcție pe directorul Daniel Tamaș, în pofida tuturor sesizărilor publice, să își asume public eșecul acestei susțineri”, scria Mihai Seplecan intr-un comunicat de presa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here