Compania Oncos a fost amendată cu 80.000 de lei pentru un accident de muncă mortal care a avut loc în anul 2014, după ce Curtea de Apel Cluj a menținut cu titlu definitiv sentința Judecătoriei Cluj Napoca de la începutul acestui an.

”Condamnă inculpata ONCOS S.A., reprezentantă prin administrator special Onacă Vasile şi administratori judiciari CITR SPRL şi BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL şi reprezentată prin Tripon Viorel, la pedeapsa de 80.000 de lei amendă penală (200 zile-amendă x 400 de lei), pentru săvârşirea infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (…) achită inculpatul ONACĂ VASILE, , sub aspectul infracţiunii de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (…) Constată că la termenul din data de 07.05.2019 s-a constatat lipsa calităţilor de persoane vătămate şi s-au respins ca inadmisibile cererile de constituire ca părţi civile formulate de numitele CIORTEA MARIA, MĂRGINEAN MARIA-CODRUŢA, şi SIMON LAURENŢIA-FLORINA”, arată soluția de condamnare.

Accidentul de muncă a avut loc într-o hală a producătorului de carne de pui din Săliștea. Un muncitor a încercat să repare acoperișul halei fără a purta echipament de protecție sau să fie asigurat. Din cauza faptul că scara pe care se suise nu avea elemente pentru alunecării, el a căîzut de la înălțime, s-a lovit la cap și după trei săptămâni a decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here