Primăria municipiului Cluj-Napoca a lansat un program prin care încearcă apropierea elevilor clujeni de cultură. Programul include un parteneriat între Consiliul Local al municipiului, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi instituţii de cultură clujene pentru a le oferi elevilor posibilitatea de a participa, gratuit sau cu preţ redus, la evenimentele culturale ce au loc în municipiu.
 
Printre instituţiile care au acceptat să ia parte la acest program se numără Teatrul Naţional, Teatrul Maghiar, Opera Română, Opera Maghiară, Universitatea Babeş Bolyai, Filarmonica, Academia de Muzică, Cinematograful Arta şi Grădina Botanică. Astfel, elevii vor avea parte de “ora de cultură”, “ora de muzică”, ora de relaxare”, “ora de teatru” sau “ora de operă”. Programul este destinat elevilor de gimnaziu şi de liceu şi va începe luna viitoare.
 
O parte din instituţiile partenere au anunţat deja că vor pune la dispoziţia elevilor şi locuri gratuite, nu doar reduse, care vor fi anunţate din timp, numărul acestora variind în funcţie de locurile rămase libere după vânzarea biletelor. Pe viitor se are în plan extinderea programului şi pentru biblioteci sau muzee.
 
(S.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here