Motivele pentru care luminile de stradă solare sunt o soluție unică pentru Smart City

Este noul cuvânt și este încurajator să știu că oamenii sunt înclinați spre conceptul – Orașe inteligente.

Tehnologia wireless și diseminarea datelor ne permit să trăim vieți mai înțelepte, mai sănătoase și mai ecologice. Orașele inteligente fac parte din această schimbare tehnologică în domeniile gestionării energiei, transportului, gestionării deșeurilor, șamd., pentru îmbunătățirea serviciilor publice. Folosind eficient resursele rare, un viitor mai benefic este posibil pentru oameni și mediul înconjurător.

 Municipiul sau orașul tău va participa la conceptul Smart City?

De ce sunt importante orașele inteligente? 

De ce este atât de important să căutăm noi modalități de îmbunătățire a infrastructurilor publice? 

Nu putem păstra situația de astăzi? 

Nu, dacă un oraș dorește să atingă durabilitatea pe termen lung.

Importanța luminilor stradale solare în orașele inteligente:

Soluție de lungă durată a costurilor pentru orașe

Orașele, municipalitățile și departamentele de urbanism se bazează pe eficiența energetică, transportul și comunicarea eficientă, gestionarea deșeurilor, securitatea și calitatea înaltă a serviciilor publice pentru cetățeni. În această privință, punerea în aplicare a inițiativelor Smart City este perfect aliniată la beneficiile pe care le aduc masele de iluminat solare inteligente. Introducerea tehnologiei inteligente în combinație cu surse de energie regenerabile are ca rezultat o durabilitate pe termen lung și îmbunătățirea serviciilor publice. Modernizarea infrastructurilor de iluminat stradal face parte din multe proiecte de succes în orașele inteligente.

Astăzi, mai avem peste 300 de milioane de instalații tradiționale de iluminat stradal care generează un cost energetic ridicat și sunt extrem de ineficiente, nu asigură iluminare fiabilă, necesită o întreținere ridicată și costuri ridicate de instalare și produc emisii de CO2. Pentru a exemplifica, 33% din toate becurile stradale europene utilizează în continuare standarde dezvoltate în anii 1930, care necesită o întreținere costisitoare la fața locului și alocarea multor resurse. Conform unei cercetări pilot la nivel de oraș din America de Nord, luând în considerare 190.000 de lumini stradale tradiționale, având în vedere că becurile de sodiu au o durată de viață de 5 ani, costul de înlocuire și întreținere pentru fiecare bec este de 330 $, ceea ce înseamnă că, în medie, orașul înlocuiește 38.000 de lămpi pe an. Costul total de întreținere pentru această activitate se ridică la 12,5 milioane $ pe an.

Vă puteți imagina economiile care ar putea fi realizate prin reamenajarea solară sau prin instalarea luminilor solare inteligente (fie complet off-grid, fie solar / on-grid) în zonele urbane?

LED-uri și energie solară

Luminile stradale tradiționale sunt scumpe, consumând de obicei aproximativ 40% din costurile totale de energie electrică ale unui oraș. Trecerea la luminile stradale LED cu sisteme de control de la distanță poate oferi aceeași cantitate de iluminat (chiar mai bine) la doar o fracțiune din energia utilizată, reducând în același timp costurile de întreținere semnificativ. Pe de altă parte, luminile stradale solare cu LED-uri, facilitează și mai mult eficiența energetică pentru orașe. Acestea pot furniza aceleași caracteristici ca luminile stradale cu LED-uri legate de rețea plus o energie de energie curată nelimitată, care va reduce și mai mult costurile de energie la nivelul orașului. 

 Orașul Barcelona a realizat economii de energie de 30% prin implementarea tehnologiei inteligente în sistemul lor de iluminat urban. Lumina la cerere este conceptul cheie în generarea de economii de energie. Diminuarea luminii de la 100% la 50% în orele târzii din timpul nopții, poate face o diferență imensă în milioane de euro față de eficiența energetică crescută. Senzorii de mișcare se asigură că atunci când cineva merge pe stradă, lumina LED este din nou la 100% timp de câteva minute. 

Reducerea de emisii de CO2 

Ia în considerare și următorul fapt. Utilizarea energiei electrice pentru a susține iluminatul convențional duce la producerea de dioxid de carbon. Dacă luminile stradale tradiționale globale ar fi transformate în becuri solare, acest lucru ar reduce consumul global de energie electrică pentru iluminat cu mai mult de 52%, evitând 735 milioane tone de CO2 în fiecare an. Acordul climatic de la Paris abordează în mod serios astfel de probleme, iar orașele sunt cei mai mari emitatori de gaze cu efect de seră.

Așadar conceptul de oraș inteligent ar trebui să fie pe agenda tuturor, fie ei funcționari sau cetățeni. Nu vom avea un oraș modern și funcțional fără a digitaliza și moderniza infrastructura. În caz contrar, cum vom beneficia de ceea ce ne oferă tehnologia? Cetățenii o cer și planurile pe termen lung ale orașului tău o cer. Un sistem inteligent de iluminare stradală este o pistă de plecare inevitabilă pentru transformarea energiei curate a orașului.

Advertorial publicat de Brandion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.