În ultima ședință a guvernului s-a dispus suspendarea din funcție a subprefectului Budai Bela și numirea în funcție respectivă a lui Gyorke Zoltan, care câștigase repunerea în funcție în instanță.

”16.HOTĂRÂRE privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Cluj de către domnul Budai Bela

18.HOTĂRÂRE privind numirea domnului Gyorke Zoltan în funcția publică de subprefect al județului Cluj”, arată cele două hotărâri luate în cadrul ședinței de guvern de ieri.

Premierul Ludovic Orban a fost amendat de Tribunalul Cluj pentru că nu a pus în aplicare o sentinţă judecătorească, prin care fostul subprefect de Cluj Gyorke Zoltan trebuia să fie repus în funcţie.

„Astăzi, 12.11.2020 Tribunalul Cluj a admis cererea mea şi a dispus obligarea primului-ministru Ludovic Orban la suportarea unei amenzi pentru refuzul nejustificat de a pune în executare o hotărâre judecătorească definitivă. Instanţa a stabilit aplicarea unei amenzi în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei de reintegrare a subsemnatului în funcţia de subprefect al judeţului Cluj, pentru refuzul de a pune în executare Sentinţa Civilă nr. 249 din 11.02.2020 rămasă definitivă prin Decizia Curţii de Apel Cluj nr. 894 din 16.07.2020″, se arată într-un comunicat postat pe Facebook de Gyorke Zoltan.

Potrivit sursei citate, Gyorke Zoltan i-a adresat şi un memoriu preşedintelui Klaus Iohannis, pe aceeaşi temă.

„Având în vedere rolul Preşedintelui României de a veghea la respectarea Constituţiei României, în 20.08.2020 i-am transmis domnului preşedinte Klaus Iohannis un memoriu prin care l-am informat despre nerespectarea hotărârii judecătoreşti de către Guvernul României şi l-am rugat să dispună măsurile necesare în vederea executării Deciziei civile. Nu am primit răspuns cu privire la soluţia adoptată”, se mai arată în comunicatul fostului subprefect de Cluj.

În luna iulie 2020, o instanţă de judecată i-a dat câştig de cauză lui Gyorke Zoltan, printr-o sentinţă definitivă.

El a fost demis de trei ori din funcţie şi de fiecare dată a atacat deciziile în instanţă, iar judecătorii i-au dat câştig de cauză.

Acum, nu mai rămâne decât ca suprefectul Budai Bela să deschidă un alt proces prin care să conteste demiterea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here