premierul Ludovic Orban

„Atât timp cât nu reușim să înregistrăm un tren descendent în ceea ce privește numărul de infectări, nu putem adopta alte măsuri de relaxare” a declarat luni, premierul Ludovic Orban, după ce a fost întrebat despre redeschiderea restaurantelor.

„Înțeleg problemele patronilor de restaurante. Îmi pare rău ca a trebuit să amânăm redeschiderea. Noi, în planul de relaxare, aveam prevăzut pentru data de 15 redeschiderea, desigur, cu mărsuri, a restaurantelor în spații deschise. Nu s-a putut.” A declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că nu poate fi relaxată o activitate unde există risc epidemiologic ridicat dar și că guvernul nu își dorește să impună nicio restricție suplimentară.

„Obiectivul nostru este acela de a utiliza toate pârghiile instituționale pe care le avem la dispoziție pentru a stăpâni, pentru a ține sub control epidemia și pentru a reduce numărul infectărilor. Imediat ce intră în vigoare legea, vom stabili toate măsurile necesare care sunt permise de noua lege, astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătății și vieții românilor. Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricție suplimentară, nu ne dorim să mai luăm vreo măsură care să aibă efect negativ asupra economiei”

El a mai precizat cî marți dimineață va avea loc o ședință de Guvern pentru modificarea hotărârii de guvern privitoare la starea de alertă pentru introducerea măsurilor permise de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here