Preşedintele PNL, Ludovic Organ, a s-a arătat rezervat, duminică, în privinţa aderării României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), după reacţia directorului organizaţiei exprimată în legătură cu decizia CCR.

„Uitaţi-vă la reacţiile în urma deciziei Curţii Constituţionale, reacţia venită de la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Gândiţi-vă că România este în curs de aderare la OECD. Credeţi că mai are vreo şansă România să fie primită la OECD după poziţia exprimată de directorul din cadrul OECD apropo de decizia CCR sau alte poziţii publice exprimate de oficiali de la nivel internaţional, în urma acestei decizii a Curţii”, a spus, duminică, la Mediaş, în judeţul Sibiu, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Şeful structurii anticorupţie din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Drago Kos, este citat, într-un interviu, declarând că „recenta decizie a CCR contravine în mod evident echilibrului puterilor în stat în ţara dvs şi independenţei sistemului judiciar”.

Ulterior, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, pe Facebook, că luni se va adresa Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), ca să i se comunice dacă declaraţiile lui Drago Kos, care a criticat decizia CCR, au fost făcute în nume propriu sau în numele Organizaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here