Tedros Adhanom Ghebreyesus

Organizația Mondială a Sănătății este de părere că lumea ar fi trebuit să reacționeze la pandemia coronavirusului în urmă cu o lună sau două.

Lumea ar fi trebuit să răspundă la pandemia coronavirusului în urmă cu o lună sau două, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Geneva, miercuri.

„Acest virus este inamicul public numărul unu” , a spus Tedros.

Acesta a adăugat că oficialii din domeniul sănătăţii cred în continuare că există şanse de câştiga lupta împotriva virusului.

„Timpul de a acţiona a fost de fapt acum o lună, acum două luni… dar credem că încă există şanse”, a spus el. „Aceasta este o a doua şansă, pe care nu ar trebui să o risipim şi să facem totul pentru a suprima şi controla acest virus. Aceasta este o responsabilitate pentru noi toţi”.

De asemenea, OMS avertizează că pandemia de COVID-19 „se accelerează”, infecţiile depășind pragul de 460.000.

A fost nevoie de 67 de zile de la primul caz raportat de Covid-19 pentru a ajunge la 100.000 de cazuri, 11 zile pentru a ajunge la 200.000 şi doar patru zile pentru a ajunge la 300.000.

Însă directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus spune că încă este posibil să „schimbăm traiectoria”.

El a cerut ţărilor să adopte testări riguroase şi strategii de urmărire a contactelor.

Tedros a spus că solicitarea pentru ca oamenii să rămână acasă şi alte măsuri de distanţare fizică au fost un mod important de încetinire a răspândirii virusului, dar le-a descris ca fiind „măsuri defensive care nu ne vor ajuta să câştigăm”.

„Pentru a câştiga, trebuie să atacăm virusul cu tactici agresive şi ţintite – testarea fiecărui caz suspect, izolarea şi îngrijirea fiecărui caz confirmat şi urmărirea şi carantinizarea fiecărui contact strâns.”, a adăugat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here