Mai mulți organizatori de festivaluri au cerut redeschiderea activităților și sprijin financiar printr-o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, potrivit evz.ro.

Organizatorii festivalurilor Untold, Electric Castle și TIFF caută soluții disperate pentru ca și anul acesta să adune, din nou, lume lângă scene.

Ei au redactat președintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă prin care îi cer redeschiderea activităților și sprijin financiar. Scrisoarea a strâns peste 200 de semnături.

Alin Vaida, directorul Jazz in the Park, a venit cu inițiativa scrierii scrisorii, iar alături de de Alin Vaida mai mulți organizatori au semnat scrisoarea. Peste 217 de operatori din sectorul cultural îi cer președintelui relansarea domeniului cultural, precum și luarea de măsuri economice.

Organizatorii de festivaluri. Scrisoare deschisă către președintele României

În textul scrisorii se arată cum, în timpul pandemiei, pe lângă economia românească, cultura a avut mult de suferit, prin restricționarea și anularea numeroaselor evenimente. Semnatarii cer președintelui să găsească soluții adecvate situației date.

Totodată, se solicită relansarea domeniului cultural prin ajutor financiar și posibilitatea ca și în această vară să aibă loc festivalurile mult așteptate de români.

,, Sectorul cultural se află în mare dificultate. Măsurile luate până în prezent de autorităţi sunt insuficiente şi nu au impactul dorit. Reprezentanţii sectorului cultural au găsit de cuviinţă să scrie o scrisoare deschisă, adresată domnului preşedinte Klaus W. Iohannis. Prin care să solicite o serie de măsuri adecvate situaţiei.”

Peste 217 de semnatari ai scrisorii către Iohannis 

Solicităm atenţie mai mare sectorului cultural din partea liderilor acestei ţări şi sperăm că acţiunea noastră să ducă la nişte rezultate mult aşteptate de toţi reprezentanţii sectorului cultural”, se arată în scrisoarea deschisă.

Printre cei 217 semnatari ai scrisorii deschise se află și actorul Tudor Chirilă, muzicianul Adrian Despot și Oana Giurgiu, producător de film și directorul executiv al Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Toți cer o schemă de ajutor pentru toți artiștii, adoptată în regim de urgență. Schema prevede despăgubiri pentru toți operatorii culturali, indiferent de subdomeniul de activitate. De asemenea, semnatarii mai cer președintelui să poată planifica activitatea. Totodată, să plătească despăgubiri după un an de la debutul pandemiei.

„Intervenţia dumneavoastră, domnule preşedinte, ar fi considerată un semn că sectorul cultural nu este abandonat.  Ar demonstra că statul român preţuieşte cu adevărat sectorul cultural şi contribuţia sa în societate”, se mai arată în scrisoare.

Citește și: Guvernul va decide astăzi dacă se vor înăsprii restricțiile în contextul pandemiei

3 COMENTARII

  1. Scrisoarea trebuia adresată Organizației Mondiale a Sănătății mintale în cazul acesta să achite despăgubiri în cunoștință de experimente ce reduc festivaluri ?

  2. s au invatat rechinii ce fac bani la untold cu milioane facute usor…..ei ce mor de grija urbei…si ne spun ce benficii are orasul…..serios???da ce vrei bah sa explodeze clujul???sa faceti voi meleoane de parai???alooo muc……e loc de untold ..nu???intreaba pe aia de la ATI..vor la untold???nu vor ..nu???da familiile lor???se risca??da sleahta voartra de hrapareti a ti risca sanatatea orasului pentru ..niste bani???sigur…..

  3. Totul este incurajat din umbra de Boculete. Clujul nu are absolut nici un beneficiu de la Untold. Unii incaseaza la greu, dar majoritatea clujenilor au parte de haos, mizerie, aglomeratie galagie si preturi maxi la toate. Deacord cu Untold dar in extravilan unde nu deranjeaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here